„Lunetistul American” depăşeşte pragul de 200 de milioane de dolari la box office-ul american

0
1877
Ascultă acest articol

Producţia Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures cu şase nominalizări la Oscar, „Lunetistul American” a reuşit performanţa de a aduna mai bine de 200 de milioane de dolari la box office-ul american, în doar 10 zile de la lansare. Anunţul a fost făcut de Dan Fellman, Preşedintele Distribuţiei Locale Warner Bros. Pictures.

AS-FP-0148După recordurile înregistrate în primul weekend, filmul regizat de Clint Eastwood a continuat să aducă numeroşi spectatori din toată lumea în sălile de cinema convenţionale şi în  IMAX. „Lunetistul American” a adăugat la totalul încasărilor încă aproximativ 64,4 milioane de dolari după spectacolele de la sfârşitul săptămânii trecute. Această sumă reprezintă cel mai mic procent de scădere  înregistrat vreodată de un film care a adunat la lansare peste 85 de milioane de dolari, incluzând aici şi profitul acumulat în a treia şi a patra zi. Această sumă se adaugă la un total de 200,1 milioane de dolari încasate în Statele Unite până în prezent. La nivel local, „Lunetistul American” este cel mai profitabil film din cariera regizorului Clint Eastwood, performanţă pe care, în curând, ar putea s-o atingă şi pe plan internaţional.

PĂREREA NOASTRĂ O POŢI CITI AICI:

american-sniper23ianuarie

„Producătorii filmului alături de Eastwood, actorii Bradley Cooper, Sienna Miller şi întreaga distribuţie au realizat o dramă impresionantă cu o perspectivă unică asupra războiului, în care s-au regăsit spectatori din aproape toate zonele demografice. Îi felicităm nu doar pentru succesul de la box office, ci şi pentru că au adus pe marile ecrane unul dintre cele mai discutate filme ale ultimilor ani” a declarat Fellman.

AS-05952r

Eastwood a regizat „Lunetistul American” după un scenariu scris de Jason Hall, bazat pe romanul omonim al lui Chris Kyle, împreună cu Jim DeFelice şi Scott McEwen. Bradley Cooper şi Sienna Miller sunt protagoniştii filmului produs de Clint Eastwood, Robert Lorenz, Andrew Lazar, Bradley Cooper şi Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steven Mnuchin şi Bruce Berman au fost producătorii exclusivi.

AS-01609r„Lunetistul American” a fost nominalizat recent la şase categorii ale prestigioaselor premii Oscar incluzând „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” (Bradley Cooper) şi „Cel mai bun scenariu adaptat” (Jason Hall). În plus, Eastwood a fost premiat de branşă cu a patra nominalizare la premiile Directors Guild of America, dar şi cu premiul pentru „Cel mai bun regizor” din partea National Board of Review. Printre distincţiile pe care le-a mai primit filmul se numără o nominalizare la premiile Producers Guild of America, o nominalizare la premiile Writers Guild of America şi o nominalizare la premiile BAFTA pentru „Cel mai bun scenariu adaptat”.

 

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Village Roadshow Pictures prezintă „Lunetistul American”, o producţie Mad Chance şi 22nd & Indiana, distribuită internaţional de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment şi de Village Roadshow Pictures în anumite teritorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.