Scurtmetrajul “Scor Alb” în competiția oficială la Busan IFF

0
2059
Ascultă acest articol


Scurtmetrajul independent “Scor Alb”/ “Tie” în regia lui Marius Olteanu va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Busan (Coreea). Evenimentul se va desfășura luna viitoare, în perioada 24-28 Aprilie.

Filmul, produs de Wearebasca, cu Ioana Flora și Alexandru Potocean în distribuție, a fost selectat în competiția oficială a celui mai important festival de scurtmetraje din Coreea de Sud. Anual în cadrul evenimentului sunt prezentate peste 140 de producții de scurt și mediumetraj din toate colțurile lumii.

“Scor Alb”/“Tie” spune povestea întâlnirii a doi oameni. O întâlnire care ar fi putut foarte ușor să nu aibă loc. Felul în care cei doi descoperă omul de lângă și negociază apropierea de acesta într-o situație aparent anodină, este ceea ce m-a atras in realizarea filmului”, declară Marius Olteanu, regizorul scurtmetrajului.

În timp ce un meci de fotbal paralizează Bucureștiul, la Gara de Nord Dana (Ioana Flora) ocupă taxiul lui Alex (Alexandru Potocean). Odată ajunsă în fața blocului și în ciuda diferențelor evidente dintre cei doi, Dana îl roagă pe Alex să rămână cu ea până la venirea dimineții. Cu orice preț.

Din distribuție mai fac parte actorii Smaranda Caragea, Iulia Lazăr și Claudiu Bleonț.

Scenariul scurtmetrajului “Scor Alb”/ “Tie” este scris de Marius Olteanu, imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Ion Ioachim Stroe, sound design Ioan Filip, iar scenografia și costumele poartă semnătura Alexandrei Alma Ungureanu.

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie. Regizor de ficțiune, documentar și publicitate, a scris și regizat mai multe filme de scurtmetraj și un lungmetraj documentar, “Timoc. Lumea de dincolo”, despre românii din localitatea Timoc (Serbia) și felul în care aceștia se raportează la lumea celor morți. Marius Olteanu este și fotograf, primul său album foto “Lumea de dincolo” fiind publicat la editura ICR în 2011.

“Scor Alb”/“Tie” este o producție independentă WeAreBasca, producători Claudiu Mitcu și Marius Olteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.