Ascultă acest articol

O psiholoagă pentru copii duce o existență solitară într-un orășel izolat din Anglia rurală și încearcă să-și pună viața în ordine după pierderea soțului ei.

Regizor: Farren Blackburn

Scenariu: Christina Hodson

Gen: Thriller, Dramă

Lansare: 11 noiembrie

Durata: 1h 31min

Studio: EuropaCorp

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: AP.13

Actori:

Naomi Watts     …     Mary Portman
Oliver Platt     …     Dr. Wilson
Charlie Heaton     …     Stephen Portman
Jacob Tremblay     …     Tom

Sinopsis:

O psiholoagă pentru copii duce o existență solitară într-un orășel izolat din Anglia rurală și încearcă să-și pună viața în ordine după pierderea soțului ei. Este o femeie puternică, al cărei curaj va fi pus la extremă încercare când, prizonieră în propria casă din cauza unui viscol violent, va fi nevoită să facă orice îi stă în putință pentru a salva un băiat care altfel ar dispărea pentru totdeauna.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Multă vreme Hollywood-ul a cochetat cu genul filmului psihologic și nu de multe ori chiar a dat lovitura cu acest gen de filme. Dacă ne aducem aminte de era de aur a Hollywood-ului, sub bagheta genială a lui Hitchcock și nu numai.

Farren Blackburn, regizor de seriale TV, precum ”Doctor Who” sau ”The Musketeers”, intră pe marele ecran în 2016 cu un astfel de film, psihologic, bazat pe un scenariu original scris de Christina Hodson.

shut-in-3Personajul principal este o doctoriță în ale psihologiei, Mary Portman, care, în urma unui accident tragic, rămâne singură cu fiul ei vitreg, Stephen Portman, interpretat aici de Charlie Heaton, într-un cărucior și aproape o legumă. Naomi Watts dă viață doctoriței și, fără a fi subiectiv, trebuie să recunosc că așteptam mai mult de la jocul ei actoricesc în acest film.

În prima parte a peliculei, Naomi parcă se luptă să ne demonstreze că poate juca o astfel de partitură, deloc ușoară, dar, din păcate, superficial asumată de actriță. Poate și din cauza divorțului prin care a trecut ce parcă a marcat calitatea actoricească în acest film. Nimic din ceea ce face, spune nu te convinge și nu te ajută să empatizezi cu personajul ei, care, de altfel, are o luptă interioară grea de dus, dar pe care o intuiești tu ca spectator și nu o vezi aproape deloc prin prestația actriței. De-abia în a doua parte a filmului, unde deja avem twist-ul și acțiunea propriu-zisă, Watts începe să arate altceva și să ne facă, cu greu, să o credem că este acolo, în film și în personaj.

Cel de-al doilea personaj central al peliculei, Stephen Portman, cum spuneam, interpretat de Charlie Heaton, îl vezi de la început că ceva nu este în regulă cu el, și regizorul îți întărește aceste suspiciuni pe parcurs prin întorsătura acțiunii filmului, dar asta tot în partea a doua a filmului.

Filmul, ca și temă, ar fi avut potențial să fie mult mai bun decât este și ar fi putut să acapareze publicul în poveste, dar, din păcate, nu este și nu reușește să convingă sută la sută, nici prin poveste, dar nici prin jocul actorilor. Asta se datorează, bineînțeles și scenariului simplist și neconvingător.

Din punct de vedere regizoral se vede lipsa de experiență în domeniu a lui Blackburn, iar fundalul muzical nu convinge prin nimic, asta și pentru că este aproape absent.

shut-in-2

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, de la ora 11:00, la emisiunea ”Movie News”, la Radio 1 România.

Câteva detalii despre film am discutat și la emisiunea noastră de radio “Movie News”:

https://soundcloud.com/user-905155952/editia-pilot-movie-news-5112016

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit în cinematografe din data de 11 noiembrie să vedeți Shut In / “Intrusul”, o producție EuropaCorp, Transfilm International Inc, distribuit în România de Ro Image și Prorom.

Poster:

shut-in-ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.