Odată întorși de la rezidența de 6 zile de la Ferma de biodiversitate – Cobor, finaliștii TSC #5 s-au pregătit pentru ultima etapă, PITCHin’ DAY, care s-a desfășurat la începutul acestei săptămâni la MARe/Muzeul de Artă Recentă. În cadrul acestei etape, cei 8 finaliști au avut șansa de a-și prezenta proiectele în forma lor finală, în fața juriului.

Ca în 2020, evoluția impresionantă a scenariilor finaliste i-a determinat pe membrii echipei TSC și cei 3 jurați (Andrei Crețulescu, Bianca Oana și Alexandru Baciu)  să desemneze doi câștigători și în cadrul acestei ediții:

  • nu mânca dacă nu-ți place de Doru Vatavului (marele câștigător al grantul-ui de 6000 EUR oferit de casa de producție parteneră – Castalia Pictures și etapa de colorizare a filmului și livrabilele necesare din partea studioului de post-producție Avanpost)

Când Oana e constrânsă de șeful ei să lucreze toată noaptea pentru prezentarea decisivă de dimineață, descoperă un ghemotoc de praf care crește până îi umple garsoniera – entitatea o obligă să se confrunte cu o traumă reprimată din copilărie și îi relevă felul în care o trăiește și în prezent.

  • Imperceptibil de Irina Ionescu (premiul de 3.500 lei, în vederea îmbunătățirii în continuare a scenariului)

Într-o vacanță la mare cu iubitul ei și fratele mai mic al acestuia, Denisa rupe ciclicitatea dragoste-frică după un moment de violență domestică, începându-și drumul spre reziliență emoțională.

Anul acesta, The Script Contest a avut înscrise un număr de 67 de scenarii. În urma întâlnirilor one-on-one cu tutorii ediției (Andreea Borțun și Ana Agopian), participanții au avut oportunitatea de a lua parte la rezidența de la Ferma Cobor, pentru ca mai apoi să-și poată prezenta scenariile îmbunătățite în cadrul etapei finale, PITCHin’ DAY, în fața juriului.

Lansat în 2016, The Script Contest este singurul concurs-rezidență pentru scenariile de scurtmetraj din industria autohtonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.