Un nou joc bazat pe supereroi Marvel tocmai s-a lansat și nu aveam cum să ratez ceva ca Guardians of the Galaxy. În viitorul apropiat ne așteaptă cel puțin trei titluri în care vom juca cu alți eroi Marvel, dar nici DC nu se lasă mai prejos, cu două jocuri Batman pe țeavă. Fie că e vorba de Wolverine, Spider-Man(i), Robini sau Sinucigași, o să le joc pe toate. Din partea mea, să curgă jocuri cu supereroi, nu mă deranjează atâta timp cât sunt realizate cu cap și nu mai sunt demodatele adaptări grăbite după filme.

Așteptările pentru Marvel’s Guardians of the Galaxy au fost mixte, în mare pentru că prezentarea de gameplay nu părea să aducă ceva prea inedit și încrederea în Square Enix a scăzut printre fani după Marvel’s Avengers. Apoi am citit în treacăt niște preview-uri care îl comparau pozitiv cu Mass Effect și prea înțelegeam de ce, însă după aproape 3 ore de jucat încontinuu am prins ideea.

Ești Peter Quill, liderul Gardienilor Galaxiei, sau cel puțin cu titlul acesta vreți să vă faceți un renume. În această postură trebuie să iei decizii pe parcursul misiunilor păstrând totodată pacea între membri. După primele două capitole deja mi-am dorit să fi ales altceva în trecut dar prefer să îmi asum consecințele, fiindcă povestea este amuzantă chiar și când echipei îi este greu. Este captivant când nu ști niciodată la ce îți prinde bine un lucru sau altul. De pildă, când urma să intre poliția pe navă, nu era loc în compartimentul secret decât de una dintre alegeri – creatura stranie pe care tocmai am găsit-o și vrem s-o vindem, sau o ladă de componente de-a lui Rocket bune pentru a îmbunătăți nava. Am ascuns troacele și am pierdut extraterestrul ilegal, dar uf ce bine mi-ar prinde niște gologani acum. În principiu, până și conversațiile la care ai timp limitat să ți partea cuiva sau altcuiva îți atrag atenția și te provoacă să-ți măsori cuvintele, gândind la viitor.

Nu m-am plictisit nici o clipă în cele 2-3 ore petrecute, și m-am oprit doar din lipsa de odihnă și timp, și cu greu mă abțin să nu mă joc încă puțin. Mai presus de gameplay și scenariu atmosfera generală e cea care te ține în fața ecranului. Muzica de calitate, culorile vibrante, vocile personajelor și ritmul acțiunii se leagă ca într-un serial de la care nu poți abține din văzut un sezon/noapte. Ritmul acțiunii este dozat cu cap, fără să te copleșească cu prea mult dialog sau prea multă luptă la un moment dat. Și ai impresia că la fiecare 10 minute deja se întâmplă altceva în aventura ta.

În timpul luptei, cam ca în Mass Effect, le ordonezi lui Drax, Gamora, Rocket și Groot să-și folosească abilitățile dintr-un meniu comod și accesibil chiar și în febra luptei. Dacă ești familiar cu personajele din filme sau benzi desenate, îți dai seama că Rocket e specialistul în explozibil, Groot poate imobiliza inamici cu crengile, iar Drax și Gamora fi devastatori concentrându-se pe câte un inamic individual. Star-Lord are cele două pistoale care se pot încinge dacă nu îți găsești ritmul de tragere și bocancii cu reacție care te urcă în poziții din care îți faci mai ușor strategia de luptă.

Mai țin să menționez că jocul are numeroase opțiuni de accesibilitate moderne, precum scheme de control pe toate gusturile și grade de dificultate personalizabile în funcție de aspectele la care simți nevoia.

Singurul minus resimțiti de mine până acum în joc este dat de timpii de încărcare destul de lungi, chiar și atunci când pierzi la un amărât de QTE ușuat. Posibil să fie un aspect ce ține de restul dezavantajelor tehnice minore pe care un ochi antrenat le poate observa în anumite animații sau anumite decoruri prin care se poate trece dacă te deplasezi prea departe de obiectiv. Să vedem ce patch se lansează până termin jocul și recenzia cu impresiile finale.

Una peste alta, acest nou Guardians of the Galaxy este exact ceea ce aveam nevoie în această perioadă în care e mai greu să găsești ceva care să te binedispună. Energia poveștii, grafica colorată, coloana sonoră și acțiunea sunt niște elemente, deocamdată, extrem de convingătoare.

Marvel’s Guardians of the Galaxy a sosit din 26 octombrie 2021 pe PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC și via GeForce NOW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.