Ascultă acest articol


August 2021. Vlad Costea face un anunț pe care orice inimă de gamer, care bate dinainte de ’90 și care are la cunoștință revista LEVEL, vrea să-l audă: Lansarea gratuită, în format PDF, a revistei GRIND, “O revistă despre Hades, Final Fantasy VII & X, Othercide, Empire of Sin, Sigil și Altele!”.

De pe pagina oficială, aflăm că s-a lucrat la ea timp de 3 luni și, descris de Vlad ca “un proiect cu adevărat unic și artistic, așa cum sigur nu veți mai găsi printre revistele de jocuri”, iar la cele 10 articole (7 recenzii și 3 editoriale) au lucrat Mihai Dimache și Mădălina, Mihnea Niță și Vlad Costea, în spate existând o bază de fani ai revistei LEVEL strânși laolaltă pe-un canal Discord și gameri care și-au adus aportul într-un fel sau altul.

Revista poate fi citită gratuit, după cum spuneam, în format PDF, direct de pe site, iar succesul și susținerea cititorilor au făcut ca nostalgicii într-ale gaming-ului, Bogdan Menci și Leonard Luția să-și unească super-puterile, să-și omoare timpul și să-și etaleze cunoștințele într-ale design-ului și jocurilor pentru a face posibilă GRIND II! “Hail to the KING, baby!” – după cum răcnește Duke în Duke Nukem 3D.

Pentru GRIND II, am avut parte de și mai mult suport din partea comunității Discordiene (Vali, Wraither, Florin, Andryi, Allen Hitman, Turel, Zuk, Rodarkone, Frogdude, Simon Belmont, Arhanis, Klamath, Aranna, Silviu Raban – mulțumim din suflet băieți! U tha real MVP!), unde am discutat mult și intens despre ce jocuri să vorbim, idei, sfaturi și multe nopți nedormite care, bineînțeles, ne-au reamintit de perioadele frumoase în care rupeam FPS-urile în LAN, la sălile de calculatoare de cartier și ne entuziasmam la jocurile preferate.

Așadar, avându-i la pupitru pe Vlad Costea în postură de coordonator, la corectură și ca redactor, pe Leonard Luția la grafică, copertă și redactor, iar ceilalți redactori sunt formați din Claudiu Petrescu, Mihai Dimache și Bogdan Menci am pregătit pentru voi peste 130 de pagini pline de jocuri mișto, de la retro, la fantasy; de la genul aventură la FPS-uri sângeroase plus… cel mai fierbinte calendar al anului 2023!

“Alegem să facem o revistă despre jocuri nu pentru că este simplu, ci tocmai pentru că este o sarcină dificilă.” – Jlad Fitzgerald Kostea despre Episodul 2: A New Grind

Cu Diablo cap de afiș – despre care am vorbit cu maxim entuziasm și amintiri plăcute, dar și cu un hype puternic și greu de gestionat pentru Diablo 4, în revistă am trecut și prin TMNT: Shredder’s Revenge, Final Fantasy VII: Remake și Final Fantasy X-2, Arise: A Simple Story, Cult of the Lamb, DOOM: SYRINGE, Vampire Survivors și Octopath Traveler!

Revista GRIND II va sosi în această lună pe site-ul oficial grnd.ro și pentru ca să vă ridicăm și vouă hype-ul, avem pregătit un demo care este împățit cu partea lui Leo și partea lui Bogdan – nu că ar fi vreun versurs între cei doi, dar parcă e mai fun așa, nu? 🙂

Ce mai trebuie să știți este că puteți contribui și voi, dacă vă place ce veți citi, urmărindu-ne și susținându-ne pe YouTube (@CaptainRetroGamer) și puteți să vă implicați direct pe canalul nostru de Discord (Discord.gg/neRJyjB6h7) și foarte important de știut este că GRIND II este prima revista din România susținută din donații cu bitcoin (un cod de bare către acesta veți găsi în interior revistei via Bitcoin Takeover). În rețelele de socializare ne găsiți pe Intagram și Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.