La ce ne așteptăm de la The Witcher Sezonul 3 (Netflix)

"HMM..."

0
1362
Ascultă acest articol

“Bazat pe best-seller-ul fantasy cu același nume, The Witcher este o poveste epică despre destin și familie. Povestea a trei destine care se întrepătrund în lumea vastă a Continentului, unde oamenii, elfii, witcherii, gnomii și monștrii se luptă pentru a supraviețui și evolua și acolo unde binele să răul nu sunt ușor de identificat.” – Sinopsisul serialului Netflix bazat pe cărțile lui Andrzej Sapkowski care a primit și o serie de jocuri realizate de CD Projekt, îi are ca protagoniști pe Henry Cavill, Anya Chalotra și Freya Allan și a ajuns la al 3-lea sezon, care este împărțit în două volume: Volumul 1 (cu episoadele 1-5) care s-a lansat global din 29 iunie, iar Volumul 2 (cu episoadele 6-8) care a sosit astăzi, 27 iulie.

Dacă în primul sezon aflăm despre destinele și poveștile lui Geralt of Rivia, Cirilla și Yennefer, dar și Jaskier și facem legătura între ele așa cum le-am citit în volumele de cărți The Last Wish și Sword of Destiny, unde importanța lui Ciri pe Continent este de neprețuit, în sezonul al doilea personajele lor se conturează și trecutul lor influențează prezentul și viitorul. Continentul nu mai e cel dinaintea nașterii lui Ciri, iar personaje diabolice încearcă să pună mâna pe ea pentru a prelua soarta acestei lumi. Ciri merge într-o aventură de descoperire de sine și are nevoie de tot ajutorul pentru a învăța să-și utilizeze și să-și controleze puterile.

Precum în cazul primelor două sezoane, Netflix a oferit posibilitatea MovieNews.ro de a vedea și Volumul 1 și 2 al sezonului 3, anticipat, și de data asta vă spunem la ce să vă așteptați de la ele!

Volumul 1

Trioul Yennefer, Ciri și Geralt sunt pe fugă pe urme lor cu monarhi, magi, elfi și înflăcăratul Rience, controlat se pare de cineva mai “mare” din spate, străbat Continent-ul cu misiunea de a ajunge în Aretuza, Yennefer încercând un plan îndrăzneț de alianță pentru a o proteja pe Ciri.

Drumul lor va fi plin de aventură și pericole și vom avea chiar și câteva Side Missions (gamerii fani The Witcher știu ce zic) foarte simpatice în care, după cum ne doream cu toții, Geralt va trebui să “caftească” (cel puțin) un monstru – pentru că deh, e WITCHER!

Parcursul lui Ciri va fi o continuă învățare nu numai de a-și afla capacitățile sale magice și de control ci și lecții importante despre prietenie, viclenie și va cunoaște ce înseamnă frica și cum trebuie să se comporte în postura de regină a unui regat întreg. Aici intervine, bineînțeles Geralt fără de care nu are cum să parcurgă acest drum, dar nici de Yennefer cu care leagă o prietenie cel puțin interesantă.

“If you want to be a queen, be a queen!”

Apropos de prietenie, ce se leagă între Ciri și Geralt, este ceva gen cum este între Mandalorian și “Baby Yoda”, însă între Ciri și Yennefer situația este mai diferită deși se simte și aici ceva.

Pe parcursul celor 5 episoade ale primului volum, putem să ne inspirăm din titlurilor lor (Shaerrawedd, Unbound, Reunion, The Invitation și The Art of the Illusion) să facem o mică asociere a ce se întâmplă și vă garantăm că fiecare episod merită atenția voastră pe tot parcursul celor aproximativ 55 de minute per episod. În același ritm ca-n primele două sezoane (din fericire nu cu un montaj amețitor pe care l-am parcurs în sezonul 2), povestea celor trei continuă, și-l vor aduce înapoi și pe Jaskier pentru că au nevoie de el.

corupție politică, magie neagră și trădare

Firul poveștii îi desparte la un moment dat în două echipe, Ciri și Yennefer și Geralt și Jaskier, amenințare lui Rience crescând rapid, acțiunile sale devastatoare punându-și amprenta pe întreg Continentul.

Dwarfii o ajută pe Ciri așa cum pot și vor primi “atenția” lui Rience, elfii își trimit emisari peste tot și păstrează garda sus, iar magii cu magia lor… neagră, dar cei mai inconsistenți vor fi monarhii care vă vor duce probabil la ceea ce se întâmplă în “universul” Game of Thrones. Apropos de GoT, se simt similarități și în The Witcher, practic tema principală fiind aceeași și anume preluarea tronului care conduce Continentul (în cazul nostru) – alternativa Tronului de Fier din GoT. În loc de Case avem, să spunem rase/națiuni, care-și vor felia lor de Continent și prin stădaniile/sacrificille lui Yennefer o reuniune cu scop de pace (un conclav) este, aparent, cea mai bună inițiativă. Volumul 1 se oprește însă la un “pre-party” a acestui tip de eveniment de o importanță uriașă, și se întâmplă foarte multe aici (în episodul al 5-lea).

Și între Yennefer și Geralt știm că e ceva și “focul” încă există între cei doi, iar magia e mai mare și mai importantă în acest volum cu decepția și spionajul venind imediat după. Jaskier are și el “screen time-ul” său, și de la “Toss a Coin to a Witcher” trece la o altă baladă, “I Am Enought” și pătrundem un pic mai personal în viața sa.

Fiecare “casă” își are personajele sale principale, Philippa și King Vizimir fiind un cuplu foarte diferit și ciudat, “Regele” fiind mai mult un pion, iar de partea elfilor, îl avem în prim-plan, o perioadă, pe Gallatin (Robbie Amell), de partea magilor, Tissaia fiind cea cu care va avea de “discutat” Yennefer. Pentru diversitate îi vom (re)cunoaște și pe Otto (werewolf) și druid-ul Anika, iar mai nou Ciri are viziuni despre ce are să se întâmple în viitor, ce vor păți anumite personaje ceea ce face totul și mai interesant.

Da, avem și aici lupte, unele chiar spectaculoase, și magia își face și în acest caz prezența mai intens, cât despre monștrii avem de la Aeschna (monstru maritim), la Jackapace – un monstru învățat să atace după… miros – ambii i-am văzut în clip-uri postate pe Netflix anterior. Nu ne oprim aici, avem întâlnire și cu un (fel de) pui de Basilisk, spiritele lui “Eredin”, o creatură hidoasă care ne va reaminti de The Thing și avem de-a face și cu… posedări…

Există diversitate multă și asta menține interesul telespectatorului și este una din elementele cheie ale serialului, interacțiunea și dezvotarea personajelor fiind și ele importante, de asemenea. Gaguri simple prin scene amuzante sau replici continuă să se strecoare și în acest prim volum din sezonul 3 și nu lipsește nici “Hmm-ul” lui Geralt care parcă e plasat exact unde trebuie. Avem chiar și dans, un “Melange” care strânge mai multe personaje pe ringul de dans într-o scenă plină de suspans generat de “băutură”.

“Hmm…”

Am să adaug și eu o mică paranteză și anume să precizez despre o magie care transformă un mic obiect într-un… GPS cu localizare și… patine pentru gheață… moderne pe Continent-ul din The Witcher?! “Hmm”… Nu știu ce să zic!

Din punct de vedere al imaginii, regiei și montajului nu s-au schimbat multe (excepție, după cum am zis, acel mix din sezonul al doilea), iar muzica este una atmosferică în general și se adaptează la scenele de acțiune. Spre exemplu muzica pe care se va dansa la acel eveniment din episodul 5 are o notă (prea) modernă dar măcar sună bine. Efectele speciale sunt ațintite mult asupra magiei, monștrii arată bine, iar luptele sunt spectaculoase în coregrafie. Regizori sunt Stephen Surjik, Gandja Monteiro, Loni Peristere și Bola Ogun.

Filmările au fost realizate de studiourile de film Longcross în mai multe zone ale Angliei, Țara Galilor, Croația, Slovenia, Italia, Maroc și arată foarte bine, cu castele, ruine, păduri și întinderi vaste, zone cu ceață și interioare spectaculoase.

Până la volumul al doilea nu e mult de așteptat, dar episodul 5 te lasă cu dorința de a vedea mai mult, imediat, cum o să simțiți și la alte episoade din primul volum. Volumul al doilea este mai scurt, are 3 episoade care se anunță pline de evenimente și vom concluziona dacă acea alianță (conclav) se va fructifica, deși există multe semne de întrebare. Va reuși Ciri să ajungă la tron? Cu sezonul 4 fiind dat pe mâna lui Liam Hemsworth ca înlocuitor pentru Henry Cavill în rolul lui Geralt of Rivia, rămâne se vedem cum se va prezenta contând foarte mult la continuarea seriei cu sezoane mai multe.

 

Volumul 2

Așteptarea a luat sfârșit, episoadele 6, 7 și 8 (Everybody Has a Plan ’till They Get Punched in the Face, Out of the Fire, Into the Frying Pan și The Cost of Chaos) au sosit și putem să aflăm ce se întâmplă mai departe, care este soarta lui Ciri și deznodământul acelui conclav menit să reunească toate rasele și să se ajungă la un armistițiu, dar…

Nu se va întâmpla așa căci spioni sunt prinși, se demască personaje și intenții și totul se destramă într-un adevărat război de proporții, chiar în castelul unde a avut loc acea petrecere. De la dans la lupte intense în Arethuza între vrăjitori, monarhi, elfi și alte rase îi destramă iarăși pe cei patru (Jaskier, Geralt, Yennefer și Ciri), Witcher-ul nostru fiind pus în postura de a face o alegere pe cine susține și să se implice în război.

Și după cum bine-l știm pe Geralt, alegerea lui (firească) este Ciri, problema fiind însă că iarăși trebuie s-o găsească, însă Ciri alege drumul ei, care o va teleporta în deșertul Korath, supraviețuirea sa acolo întinzându-se pe parcursul episodului 7. Luptând cu ea, cu trecutul și tragedia din viața sa și încercând să-și înțeleagă rolul și importanța sa pe Continent, dar și puterile sale nebănuite, Ciri alege să urmeze o cale mai… diferită atunci când va cunoaște niște personaje cu care se va intersecta.

De cealaltă parte, Yennefer cu Triss și Tissaia încearcă să se susțină reciproc și să fie ei, magii, cei care să o salveze/găsească pe Ciri, însă elfii au un plan nu tocmai plăcut și nici King Vizimir cu ai săi, nu stau cu mâinile încrucișate.

Inevitabil Witcher se va confrunta cu nemesisul acestui sezon, Rience, iar planul său de a o salva pe Ciri și a o duce departe de Continent, oare se va înfăptui? Vilgeforz intră în scenă, furând mai multe cadre, în a doua parte a acestui volum și vom fi surprinși de interveția acestuia.

Suntem lăsați oarecum în ralanti clar, sezonul 3 încheiându-se cu Ciri care lasă o deschidere largă către noul sezon confirmat deja, dar pe noi ne interesează însă (cum spuneam mai sus), oare cum va fi Liam Hemsworth în locul lui Geralt, cum se va face trecerea de la unul la celălalt și care va fi explicația oferită?

The Witcher Volumul 1 (cu episoadele 1-5) lansat din 29 iunie și Volumul 2 (cu episoadele 6-8) lansat, astăzi, 27 iulie, sunt disponibile acum pe Netflix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.