După o pauză mai lungă din partea mea am revenit cu o nouă recenzie și sper că nu mi-am ieșit din mână.

tokyodrift

De această dată o să vă spun câteva cuvinte despre un alt film cu mulți cai putere… poate ați ghicit despre ce este vorba, este Fast and Furious Tokyo Drift.

În primul rând dacă în antecedentele două filme ne arătau forța mașinilor americane și cursele ilegale din L.A. se pare că în acest al treilea film au decis să schimbe total ”decorul” cât și actorii.

Dacă în primele două filme eram obișnuiți cu Paul Walker, Tyrese Gibson sau Vin Diesel în acest Tokyo Drift va trebui să ne mulțumim cu Lucas Black și Sung Kang.

În rol principal îl avem pe Sean Boswell (Lucas Black) un tânăr rebel din fire, el a fost mereu mai retras, iar cursele de mașini au fost o evadare pentru el din lumea artificială în care se află. În urma unui nou accident, ca să nu intre la pușcărie, el este trimis de către mama sa tocmai în… Tokyo unde se află tatăl lui, un fost militar.

Contrar așteptărilor, Sean nu se lasă de acest ”viciu” și odată ajuns în aglomeratul Tokyo el reintră în lumea periculoasă a curselor de mașini. Twinkie (Bow Wow) îl introduce în acestă lume interzisă celor slabi de inimă.

Încă din prima cursă Sean se încurcă cu unul dintre cei mai periculoși oameni din aceaste curse, D.K. (Brian Tee) care are legături cu membrii Yakuza, deci nu este tocmai cea mai potrivita persoană în fața căruia poți să pierzi o cursă. Ca să își plătească datoriile pentru că a pierdut aceea cursă el se vede pus în slujba lui Han (Sung Kang) ceea ce nu este tocmai un lucru rău pentru că Sean învață multe de la el și de la prietenii lui despre viața din Tokyo și despre cursele din capitala Japoniei, care sunt mai diferite de cele din America.

Acum dacă mă întrebi pe mine acest film este sub nivelul celorlalte două pentru că am fost obișnuit cu actori gen Paul Walker, Vin Diesel și cu povestea lor. Acest al treilea film parcă șterge cu buretele tot ce știam despre ”Fast and Furious” deoarece vine cu altceva și parcă ceea ce a fost înainte numai contează. Acesta a fost un aspect care m-a deranjat.

În rest pe ansamblu a fost un film bun în tonul celorlalte, din punct de vedere al acțiunii și al mașinilor puternice.

Cu toate că probabil nu sunt de acord cu alții, care consideră acest film unul foarte bun, eu îl consider un film bun dar sub primele două filme din serie.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.