Ascultă acest articol

Requiem for a Dream este cel mai tulburător și sfâșietor film pe care l-am văzut.

Requiem for a dream

Așadar. Avem 4 personaje: Harry (Jared Leto) și Ty (Marlon Wayans) care sunt prietenii și dependenți de heroină care au pus la cale un plan de a se imbogăți în urma vinderii drogurilor. Marion (Jennifer Connolly), prietena lui Harry, împărtășește aceleași ”hobby-uri” cu Harry si Ty. Ea este un designer vestimentar și încearcă să se distanțeze de tatăl său bogat și lipsit de sentimente față de ea.

Planul celor trei este să deschidă un magazin de haine unde Marion să fie designer, un plan bun la prima vedere dar cum ei vor să facă rost de bani pentru magazin din vânzarea de heroină? Deodată nu prea mai pare o idee chiar așa de bună. Cu toate că vorbim despre droguri aici și cum probabil vă așteptați, ei au un început foarte bun dar… nu se termină bine.

Fiecare dintre cei trei are parte de un final tragic într-un cadru dezolant și aș putea să zic, că fiecare-și merită soarta.

Am lăsat la urmă ce îi mai bun adică Sara Goldfarb (Ellen Burstyn) care a primit nominalizări la Oscar si Golden Globes pentru acest rol și e pe bună dreptate. Sara este mama lui Harry care primește vestea că are șansa să apară într-o emisiune de televiziune și din acel moment toată lumea liniștită din capul lui Sara se întoarce pe dos.

Când vede că rochia ei roșie, pe care a îmbrăcat-o la absolvirea lui Harry și care era preferata răposatului ei soț Seymour, nu mai intră pe ea, Sara încearcă mai multe diete pentru a slăbi, dar cum ea nu se poate abține de la mâncare, rezultatele nu sunt cele așteptate.

Ea aude de un doctor care are o metodă minune de a slăbi repede, dar cum orice vine ”ca prin minune” se duce imediat. Tratamentul miraculos de slăbit se dovedește a fi bazat pe amfetamină și Sara devine dependentă de acest drog și totul se înrăutățește ajungând într-o stare deplorabilă care, dacă mă întrebați pe mine, și ea își merită soarta.

Acest film spune lucrurilor pe nume și arată întunecata lume a drogurilor și efectele acestora asupra oameniilor. Darren Aronofsky mai adaugă o capodoperă în CV-ul său dar de această dată are la bază un adevăr sfâșietor.

Despre actori nu mai am ce zice, sunt jos pălăria, scenariul este foarte bun, iar în mare am doar cuvinte de laudă la adresa filmului.

[rating:5/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.