Alb-Negru – The Karate Kid

0
2952

După o lungă pauză revin cu un nou fillm mai vechi, poate ar fi trebuit să aleg alt film, dar cum tot l-am început acum câteva luni și nu am apucat să îl termin, am decis să-l finalizez.

The Karate Kid este remake-ul filmului cu același nume din 1984, dar după cum probabil suntem obișnuiți ca acest gen de filme să fie o dezamăgire pentru oricine, nici acesta nu face excepție.

Dre (Jaden Smith) este un adolescent a cărui mamă (Taraji P. Henson) a fost mutată de la job în Beijing, iar Dre încearcă să se adapteze rapid la noul mediu și cultura din China. Stau și mă întreb, nu se putea ca Dre să ajungă în altă țară decât China? Asta îi problema cu mai toate filmele, lipsa de originalitate cu scuze păstrarea a cât mai multe elemente din filmul original.

Acțiunea filmului îl urmărește pe Dre în încercarea sa de a se adapta la noul stil de viață și cum acest lucru nu este deloc ușor e musai să apară în scenă ”antagonistul”! Nu e chiar un antagonist care să distrugă tot în cale cu o armă de distrugere în masă, dar este obstacolul lui Dre în drumul său spre succes.

Și cum avem protagonist, antagonist trebuie să avem și ”personaje ajutătoare”; asta îmi aduce aminte de basmul Harap-Alb care a trebuit să îl învăț pentru bac. Revenind, Meiying (Wenwen Han) este acel ajutor ce-l întâmpină pe Dre pentru a-și pune ordine în viață și de a reuși în planul său măreț.

Dre încearcă să se integreze și ajunge să învețe kung-fu de la Mr. Han (Jackie Chan) și să se înscrie într-o competiție de Kung-fu și ghiciți peste cine dă acolo… exact, ”antagonistul”.

Toate acestea puse la laolaltă, cu o mică dramă prin care trece Mr. Han, fac din acest film unul digerabil și care merită să aruncați un ochi peste el. Precizez că nu am văzut originalul “The Karate Kid” deci nu le pot compara și referindu-mă strict la acest film… Este bunicel dar… există un “dar” și anume că probabil nu-l voi mai revedea niciodată. Este un film OK și cam atât, este deja pierdut printre multitudinea de filme comerciale din prezent.

[rating:2/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.