AcasăRecenziiSicario: Day of the Soldado - Recenzie

Sicario: Day of the Soldado – Recenzie

Ascultă acest articol

În războiul drogurilor nu există reguli, iar în momentul în care cartelurile mexicane au început să infiltreze teroriștii în SUA, agentul federal Matt Graver (Josh Brolin) apelează la enigmaticul Alejandro (Benicio Del Toro) a cărui familie a fost asasinată după o reglare de conturi, să limiteze daunele de război după metode personale.

Regizor: Stefano Sollima

Scenariu: Taylor Sheridan

Gen: Acțiune, Crimă, Dramă

Lansare: 29 iunie

Durata: 2h 2min

Studio: Columbia Pictures

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.15

Actori:

Benicio Del Toro … Alejandro
Josh Brolin … Matt Graver

Sinopsis:

„Sicario 2: Soldado” deschide cel de-al doilea capitol. În războiul drogurilor nu există reguli, iar în momentul în care cartelurile mexicane au început să infiltreze teroriștii în SUA, agentul federal Matt Graver (Josh Brolin) apelează la enigmaticul Alejandro (Benicio Del Toro) a cărui familie a fost asasinată după o reglare de conturi, să limiteze daunele de război după metode personale.

Alejandro o răpește pe fiica șefului unui cartel de droguri pentru a inflama conflictul, însă atunci când fetița este privită drept victima colaterală, soarta ei depinde de confruntarea directă dintre cei doi care îşi chestionează toate acţiunile din trecut.

Recenzie

Salutare ”tovarăși cinefili!”

Cu siguranță nu aveam nevoie de o continuare a lui ”Sicario”. Primul film ar fi fost de ajuns. Din fericire, în ciuda faptului că ”Sicario: Day of The Soldado” nu era necesar, este de asemenea mult mai bun decât aș fi crezut că poate fi. Având premiera în această săptămână, filmul nu are strălucirea aia pe care a avut-o primul film, dar cu siguranță funcționează. Avându-l ca scenarist pe Taylor Sheridan, revenit la stilou pentru acest sequel, filmul este slab și datorită faptului că nu îi mai are pe Emily Blunt, pe cineastul Roger Deakins, compozitor Jóhann Jóhannsson, și pe regizorul Denis Villeneuve.

Sinopsisul filmului este după cum urmează:

”În războiul drogurilor nu există reguli, iar în momentul în care cartelurile mexicane au început să infiltreze teroriștii în SUA, agentul federal Matt Graver apelează la enigmaticul Alejandro a cărui familie a fost asasinată după o reglare de conturi, să limiteze daunele de război după metode personale. Alejandro o răpește pe fiica șefului unui cartel de droguri pentru a inflama conflictul, însă atunci când fetița este privită drept victimă colaterală, soarta ei depinde de confruntarea directă dintre cei doi care îşi chestionează toate acţiunile din trecut.”

”Sicario: Day of The Soldado”, filmul lui Stefano Sollima, este nemilos și tăcut în moduri în care filmul lui Denis Villeneuve și-ar fi dorit să fie. Ambele filme sunt ca niște puncte de vedere strategice și ne pot bântui, neclintite în dorința lor de a spăla cu acid ceea ce este necesar pentru a ține oamenii răi sub control. Sacrificiul. Disocierea. Tragediile colaterale prinse la mijloc, toate se regăsesc, atât în primul, dar și în al doilea film. Sicario a fost introducerea în această lume violentă, iar ”Sicario: Day of The Soldado” cere o atenție egală din partea noastră.

Ceea este în mod clar 100% este faptul că directorul de imagine Dariusz Wolski nu este Roger Deakins – legenda care stă la baza primului film. Modul lui Wolski de filmare a acelorași unghiuri ale orizontului nu este așa cum este întimpărită în mintea mea lucrarea lui Deakins din primul film (raidul tunelului pe timp de noapte). Imaginile din deschiderea filmului, acelea ale unor peisaje deșertice cu un elicopter de căutare care zboară peste ele amintește același mod de filmare ca al lui Deakins. Acesta nu este un film slab, dar ceea ce oferă Deakins în primul film ține de eșalonul superior, în timp ce Wolski flirtează cu omagiile către înaintașul său, prin modul de filmare.

În primele câteva minute ale filmului, veți fi expuși unui amestec de panică a crizei frontierelor americane cu insurgențe teroriste. Actele de violență, nu pentru cei slabi de inimă, sunt menite să surprindă sau să înfurie spectatorul. Viziuni de lașitate. Măcelărirea unor suflete nevinovate. Aceste atrocități reprezintă catalizatorul pentru dezlănțuirea lui Graver, ca și răspuns proporțional la ce se întâmplă, conform directivelor date de șeful Departamentului de Justiție, James Riley.

Regulile de luptă sunt aruncate pe fereastră și moralitatea întră într-o spirală, în nuanțe de gri, care este mai ușor de ocolit în acest moment când totul este spus și făcut. În cazul în care ”Sicario” a fost mai mult o introducere, ”Sicario: Day of The Soldado” ascute un băț bont și-l transformă într-o suliță ascuțită, îndreptată cu intenție.

Filmul are parte de un scenariu inteligent și visceral

Această mișcare este un pas în jos de la primul film, dar este mai mult decât un film generic de acțiune. Ne lipsește aspectul cinematografiei lui Deakins, evident amestecat cu priceperea regizorală a lui Villeneuve. Stefano Sollima păstrează un stil similar cu cel din ”Sicario” pe tot parcursul filmului. De asemenea, oferindu-le lui Josh Brolin și Benicio Del Toro mai multe nuanțe pentru personajele lor este o idee puternică și bine gândită. Putem spune cu certitudine că ”Sicario: Day of The Soldado” are parte de un scenariu inteligent și visceral, semnat de Sheridan. Dacă va exista un al treilea film, franciza și-ar putea încheia povestea într-un mod interesant.

Personajele sunt departe de personalitățile alb-negru din primul film, astfel încât ne așteptam la mai multe povești cu ele și poate ar fi fost mai convingătoare. Dacă vorbim de un al treilea film, afirmația anterioară se va baza pe faptul că Sheridan se va întoarce din nou ca și scenarist. Absența lui Blunt din film poate fi depășită dacă nucleul, din acest al doilea film, va fi același. Acum devine clar fundamentul pe care se bazează această franciză. Este posibil să nu fie un scenariu care să corespundă primului, dar lucrurile sunt pe un făgaș bun.

Nu ar trebui să vezi ”Sicario: Day of The Soldado” ca film de acțiune. Ceea ce este prezentat este groaza la limita de jos. Tărâmul în care omenirea este ignorată pentru a arunca departe problemele dezastruoase în liniile inferioare ale societății. În această lume, martiriul religios nu este o dovadă pentru a obține o mărire de salariu ieftină – este o instituție a loviturii care urmează să aibă loc.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Sicario: Day of the Soldado / “Sicario 2: Soldado” va rula la cinema din 29 iunie și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Poster:

Trailer:

REVIEW OVERVIEW

REVIEW OVERVIEW

Scenariu
80 %
Imagine
80 %
Interpretare
80 %
Sunet
75 %

SUMMARY

Nu ar trebui să vezi ”Sicario: Day of The Soldado” ca film de acțiune. Ceea ce este prezentat este groaza la limita de jos.

Leave a review

Imagine
Interpretare
Regie
Scenariu
Sunet

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Ștefan Apostol
Ștefan Apostol
Cinefil, realizator de programe radio, jurnalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Nu ar trebui să vezi ”Sicario: Day of The Soldado” ca film de acțiune. Ceea ce este prezentat este groaza la limita de jos. Sicario: Day of the Soldado - Recenzie