Interviu cu Ally Ioannides (Tilda în Into the Badlands) (2/2) (EXCLUSIVITATE)

Despre colegii de platou și antrenamentele de arte marțiale.

0
1828
Ascultă acest articol


În prima parte a acestui interviu cu Ally Ioannides (Tilda în Into the Badlands) am aflat mai multe detalii despre actriță, preferințele ei și planurile de viitor, iar în această a doua parte a interviului, în exclusivitate MovieNews.ro, aflăm mai multe despre rolul ei, Tilda/Iron Rabbit în Into the Badlands, despre colegii de platou și antrenamentele de arte marțiale.

Silviu Tănase: Am aflat despre tine că te-ai descurcat bine pe scenă și ai avut roluri și în serialele de televiziune, dar acum spune-ne cum ai reușit să pui mână pe rolul din “Into The Badlands” și este acesta un rol important?

Ally Ioannides: Cred că directorul de casting m-a văzut în “Parenthood” apoi a trebuit să fac singură o înregistrare cu o parte din primul episod, pe care am realizat-o într-o cameră de hotel și apoi am trimis-o și imediat am fost chemată să fac o partitură alături de Aramis Knight (MK) și am obținut rolul Tildei.

Silviu: Foarte tare. Into the Badlands este un serial de televiziune cu arte marțiale – ceva ce nu mai vezi acum pe micile ecrane. Ai mai avut, anterior, de a face cu artele marțiale sau ai învățat pe parcursul serialului?

Ally: Nu, nu am avut o experiență de acest gen. A trebuit să ne antrenăm cu o echipă de luptători din Beijing cu care am exersat timp de 6 săptămâni cu un program de la 9 la 17, 5 zile pe săptămână, deci am învățat destule și mai mult de atât, între sezoane am exersat și singură. La fiecare început de sezon făceam exerciții, iar experiența aceasta a fost grozavă și am început să iubesc artele marțiale. Acestea sunt o disciplină care te ajută și să scapi de tensiune atât fizic cât și mental și încă mai fac acest lucru.

Silviu: Cum decurg și cum se “simt” scenele de luptă pe platourile de filmare?

Ally: Depinde de cascadoriile pe care le ai de făcut, în majoritatea cazurilor ținând mai mult de coregrafie care, câteodată, le poți comparaa cu dansul atunci când îți intri în ritm și e chiar distractiv. Pentru săriturile și cascadoriile aeriene am fost legați cu niște coarde care ne dirijau mișcările și cu ajutorul lor puteam face și sărituri pe distanțe mari. Exersam totul înainte și când trăgeam cadrele trebuia să ne reamintim coregrafia și totul să pară natural. A fost dificil pentru că sunt multe scene rapide care includ și săbii, iar toate experiențele de acest gen combină adrenalia unei curse rollercoster cu elemente de frică.

Silviu: Pentru scenele mai complexe aveați și cascadori să se ocupe de ele?

Ally: Da, toți actorii aveam dubluri cascadori pentru că sunt chestii pe care actorii nu avea sens și nici timp să le facă precum căzături și încasări de lovituri puternice. Personal am vrut să fac cât mai multe posibil, dar cu o mică excepție… să atârn cu capul în jos. În rest am făcut cam tot pentru că am vrut ca experiența să fie pe cât de autentică posibil.

Silviu: Pe parcursul acestor antrenamente și scene de acțiune, dar și pregătirea pentru personaj, s-au cerut anumite diete sau discipline?

Ally: Nu, nu am avut o dietă anume sau o anumită rutină impusă, dar eu am ales să fiu mai responsabilă și echilibrată legat de dieta mea, spre exemplu am eliminat aproape complet carnea și se pare că nu am fost singura care a procedat așa. Am făcut, de asemenea și foarte multe alergări și yoga; îmi place să înot și să fac diferite exerciții fizice. Majoritatea am ales să urmăm noi anumite rutine, dar nicidecum nu ni s-a impus ceva.

Silviu: Pentru că tot ai pomenit de colegi, cum este să fii colegă de platou cu actori precum Daniel Wu, Nick Frost, Emily Beechum și Sarah Bolger? Ai învățat ceva de la ei? Te-a ajutat cu ceva experiența lor ca actori?

Ally: Da, a fost incredibil să pot juca alături de acești actori grozavi mai ales pentru că am început la o vârstă destul de proaspătă – 15 ani. Sarah este o persoană foarte bună și ne-am adaptat repede, iar cu Emily am stat pe tot parcursul sezonului 3. Emily este o actriță desăvârșită și a fost o adevărată inspirație pentru mine. E o persoană amuzantă, iar Daniel… este un adevărat Super Om – este foarte muncitor, te ajută și mereu e pus pe șotii. Nick Frost este un nebun și jumătate și sunt un mare fan al lui și al filmului Shaun Of The Dead și toate filmele în care a jucat. A fost foarte incitant să joc alături de un actor experimentat, care este și o persoană foarte inteligentă și are preferințe muzicale bune – îi place muzica House, la fel și mie.

Silviu: Cunoscându-l pe Nick Frost pentru rolurile sale în filme de comedie, cum s-a descurcat cu un rol atât de serios și cu artele marțiale?

Ally: El e foarte amuzant până intră în rol pe care se concentrează la maxim și se descurcă minunat. Odată ce s-au încheiat filmările, revine la glume și ne face pe toți să râdem.

Silviu: Acum că Into The Badlands mai are doar câteva episoade până la încheiere, care sunt planurile tale de viitor, ce se va întâmpla cu Tilda? Ne poți spune fără a ne da niciun spoiler?

Ally: Nu știu dacă vă pot spune prea multe, dar cu siguranță va crește și cred că…

Silviu: Practic ai crescut odată cu acest personaj, cum a funcționat acest lucru în viața de zi cu zi, ca actriță?

Ally: Into Tha Badlands m-a influențat foarte mult pentru că am început de la 15 ani, alături de el și acum am 21 de ani – ani importanți; ani în care am crescut și m-am schimbat foarte mult, la fel și Tilda. Am avut oportunitatea să fiu pe lângă actori precum Daniel Wu și Nick Frost și am crescut în aceste împrejurimi care m-au influențat și continuă să mă influențeze și sunt foarte recunoscătoare pentru acest lucru.

Silviu: Îmi place foarte mult să aud asta, te descurci grozav în serial și ne place mult Tilda și Into The Badlands și regretăm că va ajunge în punctul terminus.

Ally: Știu, vă mulțumesc; vă mulțumesc că-l placeți și cu internetul la îndemâna oricui, va mai rezista în online mult timp de acum încolo.

Silviu: În acest punct serialul este un cult classic, pentru combinația de arte marțiale cu acțiune post-apocaliptică și va mai dăinui de acum încolo.

Ally: Da, cred că da. Îmi place că l-ai denumit un cult classic.

Silviu: La debutul la TV nu găseai un alt serial asemănător care să combine artele marțiale, cel puțin nu la acel nivel și o poveste într-o lume fantastică. Mi se pare o combinație foarte tare.

Vă reamintim că prima parte a acestui al treilea și ultim sezon pentru Into the Badlands a fost difuzat pe post în perioada aprilie-iunie a anului trecut; atunci se dezvăluia o parte din mitologia din spatele serialului. Secretele legendarului oraş Azra începeau să iasă la lumină datorită unui nou clan condus de Pilgrim (Babou Ceesay) și Cressida (Lorraine Toussaint din Orange is the New Black). În ultimele episoade ale serialului vor ieși la lumină secrete vechi, se vor forma alianțe noi, iar saga își va atinge punctul culminant într-o bătălie epică.

Mai multe detalii despre primele două episoade din această ultimă parte a ultimului sezon am scris aici.

Capitolul final al serialului fantasy cu arte marțiale Into the Badlands, a început să fie difuzat la AMC din 25 martie. Ultimele opt episoade sunt programate pe post în fiecare seară de luni, de la ora 22.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.