Maleficent: Mistress of Evil – Recenzie

"Pentru cei mici, poate, acest sequel va fi interesant, cu multe pilde, despre loialitate, sacrificiu, durere și magie... pentru un adult însă..."

0
3001
Ascultă acest articol


“Regizorul norvegian Joachim Rønning menține filmul în mișcare cât se poate de bine, cu atât de puțin complot și cu atât de puține colțuri neîncărcate de zâne negre pe ecranul verde.”

Regizor: Joachim Rønning

Scenariu: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster

Gen: Aventură, Familie, Fantastic

Lansare: 17 octombrie

Durata: 1h 58min

Studio: Walt Disney Pictures

Distribuitor: Forum Film

Clasificare: A.P.

Actori:

Angelina Jolie … Maleficent
Elle Fanning … Aurora
Michelle Pfeiffer … Queen Ingrith
Sam Riley … Diaval
Chiwetel Ejiofor … Conall
Ed Skrein … Borra

Sinopsis:

La câţiva ani după cele petrecute în Maleficent, aventura fantastică continuă. Maleficent 2 va explora şi mai mult relaţia complexă dintre purtătoarea înfricosătoarelor coarne şi cea care urmează să devină în curând Regină. Noi alianţe se formează şi noi antagonişti apar în lupta pentru protecţia regatului Moors şi a creaturilor magice ce-l populează.

Recenzie:

Ca orice poveste și povestea noastră începe cu ”A fost odată…” și ne duce, la 5 ani de la evenimentele din primul film, în lumea celor din Mul, unde totul este bine, nu mai există războaie, iar Aurora (Elle Fanning), este regină și încearcă să-și conducă supușii cum crede ea că este mai bine.

Din punct de vedere al imaginii, din primele cadre, filmul ne poartă într-o lume de poveste, fantastică, iar faptul că este și în format 3D, ajută la imersiunea noastră ca spectatori, dar nu pot să spun că este un film “WOW”, povestea gravitând în jurul celor două personaje principale, Maleficent (Angelina Jolie) și Aurora.

Avem, ca de obicei, și personajul negativ, în interpretarea celebrei Michelle Pfeiffer, ea fiind în povestea noastră Regina Ingrith, mama viitorului soț al Aurorei, personaj care nu m-a convins, totul fiind parcă tras de păr, cu replici previzibile, ca de altfel și acțiunile sale.
De fapt, dacă stau să mă gândesc, cam totul a fost “tras de păr” în acest film, ca și cum producătorii au avut în minte ideea ”hai să mai facem un film cu Jolie, că și-așa nu prea mai este în lumina reflectoarelor”.

Jocul actoricesc și dialogurile par forțate și nu mă face să le cred. Avem parte și de alți actori, în roluri secundare, vorbim aici de Chiwetel Ejiofor în rolul lui Conall, asemenea lui Maleficent. S-a dorit, dacă vreți, prin introducerea acestor personaje secundare, un fel de arbore genealogic și ”root history” pentru personajul Angelinei Jolie.

Sunt spectaculoase imaginile din peștera în care frații și surorile lui Maleficent trăiau, dar cam atât. Aș vrea să pot scrie mai mult despre acest film, dar, din păcate nu sunt prea multe de spus. Este un film pentru copii (va fi și în varianta dublată în cinematografe), nu știu ce pretenții de Box Office are, dar nu cred că va avea prea mult succes.

Din păcate, scenariul Mistress of Evil este o altă poveste, sau chiar deloc o poveste cu adevărat: în schimb, se înregistrează în cea mai mare parte ca o serie de screensavers elaborate cu faună întinse pentru a se potrivi de-a lungul a două ore de foarte vag mit Disney. Este posibil ca acest mit să fi plătit destul de bine pentru a merita o continuare a originalului din 2014, însă într-o lume în care Wicked este încă pe Broadway de mai bine de 15 ani și Joker peste tot în Box Office, Mistress of Evil se simte ca o intrare ciudată în canonul antierou.

Regizorul norvegian Joachim Rønning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) îl menține în mișcare cât se poate de bine, cu atât de puțin complot și cu atât de puține colțuri neîncărcate de zâne negre pe ecranul verde. Pentru copii poate acest lucru este încă magic; totuși, adulții vor pierde multe minute lungi, întrebându-se de ce puterile care au reușit să-i aducă pe Pfeiffer și Jolie împreună pe ecran nu le-au putut creiona mai bine personajele și să le poată oferi părți bune pentru a ridica, dacă putem spune așa, calitatea produsului finit, adică filmul.

Pentru cei mici, poate, acest sequel va fi interesant, cu multe pilde, despre loialitate, sacrificiu, durere și magie… pentru un adult însă… o să-i las pe ei să tragă concluziile.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Maleficent: Mistress of Evil / “Maleficent: Suverana Răului” rulează cinema din 17 octombrie și este distribuit în România de Forum Film.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.