Countdown – Recenzie

"Important este că de Halloween 2019 avem totuşi un film la cinema care să ne sperie, indiferent cât de dezastruos este din câteva puncte importante de vedere."

0
3098
Ascultă acest articol


“Într-un mare amalgam de idei, care nu prea se lipesc, filmul încearcă să fie serios, încearcă să fie horror, încearcă să fie comedie, încearcă să creeze dramă, singură constantă care este interesantă este acea entitate care apare și în trailer. ”

Regizor: Justin Dec

Scenariu: Justin Dec

Gen: Horror, Thriller

Lansare: 25 octombrie

Durata: 1h 30min

Studio: STX Entertainment

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.

Actori:

Elizabeth Lail … Quinn Harris
Jordan Calloway … Matt Monroe

Sinopsis:

O aplicație de telefon care arată când va muri persoana atunci când o accesează se transformă dintr-o virală amuzantă într-o reală amenințare. Același lucru i se întâmplă unei asistente medicale care află că mai are de trăit 3 zile și trebuie să lupte cu timpul, dar și împotriva unei creaturi malefice aflate pe urmele ei.

Recenzie:

Aşteptările, sincer, pentru “O aplicaţie de cosmar“, cum a fost numit Countdown la noi, erau minime. După un trailer banal cu nişte actori din seriale şi o premiză destul de neinteresantă mă aşteptam ca filmul să fie, ori extrem de slab, ceea ce l-ar fi făcut bun, ori era un film de groază mediocru şi neinteresant, ceea ce l-ar fi făcut rău. Surprins am fost totuşi că s-a strecurat în a 3-a variantă, cumva, în care am fost luat puțin prin surprindere.

Povestea este simplă, există o aplicaţie, numită Countdown, care îţi spune când vei muri, iar din momentul în care o asistentă, pe nume Quinn Harris (Elizabeth Lail), o instalează şi vede că mai are de trăit doar câteva zile, viaţa ei se transformă într-un coşmar. Sună cumva nu foarte bine și pare genul care ar merge direct pe DVD sau Netflix deci, clar, povestea nu este punctul forte al filmului.

Nici distribuţia, cu actori precum Elizabeth Lail, pe care o ştim din serialul YOU (de pe Netflix), în rolul principal şi nici Jordan Calloway, din seriale precum Riverdale şi Black Lightining (tot de pe Netflix) nu au suficient “star-power” să care filmul mai mult şi mai departe decât scenariul cu care lucrează, care din toate punctele de vedere, este unul destul de standard cu precădere spre slab. Nici când îl introduce pe Peter Facinelli – ca să menţionăm un actor mai “popular”, filmul tot nu prinde nici un fel de tracţiune, acesta făcând parte dintr-un sub-plot ciudat în care interpretează personajul negativ în acest film horror despre o entitate – moartea.

Într-un mare amalgam de idei, care nu prea se lipesc, filmul încearcă să fie serios, încearcă să fie horror, încearcă să fie comedie, încearcă să creeze dramă, singură constantă care este interesantă este acea entitate care apare și în trailer. Acea entitate care reprezintă moartea, ne amintește de universul Conjuring şi nimic nu mi-ar fi plăcut mai mult decât să văd la sfârşitul filmului scris mare… The Conjuring Presents: Countdown. Ar fi fost cumva cireaşa de pe tort, un twist interesant. Entitatea arată, aş putea spune, mai bine ca cea din The Curse of La Llorona – penultimul film al seriei Conjuring. Povestea din spatele acesteia este una interesantă, iar sperieturile sunt și ele la înălțime cu câteva jump scare-uri eficiente și diferite față de așteptări.

Important este că de Halloween 2019 avem totuşi un film la cinema care să ne sperie, indiferent cât de dezastruos este din câteva puncte importante de vedere. În general, filmul nu este grozav, dar când te duci cu așteptări extrem de mici, reușești să fii surprins cu sperieturi și o entitate interesantă, iar sunetul în sine și experiența cinematografică contribuie și ele și ridică puțin mai sus filmul.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. “O aplicație de coșmar”/Countdown rulează cinema din 25 octombrie și este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Poster:

Trailer:

REVEDEȚI PREZENTAREA
Scenariu
55 %
Interpretare
60 %
Imagine
60 %
Sunet
65 %
Articolul precedentÎn noiembrie 2019 la Netflix
Articolul următorThe Surge 2 – Recenzie
Silviu Tănase
''What a Horrible Night to Have a Curse.''
countdown-recenzieÎn general, filmul nu este grozav, dar când te duci cu așteptări extrem de mici, reușești să fii surprins cu sperieturi și o entitate interesantă, iar sunetul în sine și experiența cinematografică contribuie și ele și ridică puțin mai sus filmul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.