Sezonul 2 pentru The Witcher a sosit în urmă cu câteva momente pe Netflix, iar noi v-am vă ducem în culise și vă prezentăm 23 de amănunte interesante:

 1. Geralt din Rivia are două săbii în acest sezon: una din argint și alta din meteorit. Adevărul este că departamentul de armurărie a avut 25 de versiuni diferite ale sabiei. Pentru scenele de luptă, s-au realizat 15 copii de cauciuc pentru fiecare sabie.
 2. Toate armele elfești sunt inspirate din natură, topoare cu capete de dragon și de cal, săbii și pumnale cu șerpi, arcuri cu salamandre micuțe. Doar pentru elfii din planul secund, departamentul de armurărie a creat 12 designuri originale și a confecționat 150 de obiecte.
 3. Babușcă, loialul armăsar al lui Geralt, este același cal folosit și în primul sezon. Zeus, un cal unguresc de dresaj în vârstă de 11 ani, a fost transportat din Cehia în Marea Britanie pentru a filma scenele alături de Henry Cavill.
 4. Lentilele de contact folosite în THE WITCHER sunt măsurate și tăiate cu precizie pentru forma și dimensiunea ochilor fiecărui actor în parte. Fiecare lentilă a fost pictată manual în America.
 5. Povestea lui Nivellen din episodul 2 al acestui sezon este bazată pe o povestire scrisă de Andrzej Sapkowski și intitulată A Grain of Truth (Sâmburele de adevăr).
 6. Fiecare fir de păr de pe corpul lui Nivellen a fost inserat individual de către echipa de efecte speciale protetice, care a folosit o combinație de păr de om, de iac și de capră. Echipa a creat mănuși din cauciuc siliconat pentru actorul Kristofer Hivju, dar și câteva perechi de brațe și de picioare. Echipa de efecte speciale protetice a confecționat inclusiv un articol din spumă de latex folosind un mulaj al trunchiului lui Hivju, iar acesta l-a purtat în timpul filmărilor.
 7. Pentru a surprinde nuanțele interpretării lui Hivju în rolul lui Nivellen, echipa de efecte speciale a lucrat în parteneriat cu Industrial Light & Magic și a utilizat o cameră montată pe capul actorului. Au atașat un model CG al capului lui Nivellen deasupra lui Hivju și i-au transpus expresiile faciale pe model, astfel încât umanitatea personajului să poată fi observată prin ochii expresivi ai lui Nivellen.
 8. Actrița Agnes Born s-a pregătit singură pentru mișcările și contorsiunile necesare rolului pe care l-a jucat, Vereena. Când capul lamiei se rotește, scena a fost filmată propriu-zis, fără ajutorul efectelor vizuale speciale. Agnes și-a rotit capul înainte ca mulajul spatelui ei să fie montat pe pieptul acesteia, creând astfel iluzia că și-a răsucit capul la 360 de grade.
 9. Compozitorul Joe Trapanese a scris noua melodie a lui Jaskier din acest sezon în trei tonuri diferite, unul melancolic, unul furios și altul axat pe firul narativ. El și actorul Joey Batey au decis să folosească versiunea furioasă și au numit-o „Burn, Butcher, Burn” (Arzi, Măcelarule, arzi).
 10. Kim Bodnia, cel care-l interpretează pe Vesemir, a avut o viziune specifică asupra sabiei personajului său și a înfățișării generale a acestuia. S-a implicat foarte mult în toate aspectele care țin de înfățișarea lui Vesemir, inclusiv în designul sabiei sale. El este singurul vânător care își poartă sabia pe spate, ca un samurai.
 11. Dacă inspectezi cu atenție armele din acest sezon, vei observa că toate armele skelligene au ochi, branhii și o coadă. Sabia lui Vesemir are o urmă suspectă de mușcătură pe tăiș. Rience, magul cu o înclinație spre foc, are o flacără imprimată pe teaca pumnalului.
 12. Graham McTavish îl interpretează pe Sigismund Dijkstra în acest sezon, el fiind și vocea personajului Deglan, mentorul lui Vesemir, din filmul anime THE WITCHER: COȘMARUL LUPULUI.
 13. În episodul 2 al acestui sezon, atunci când Ciri și Vesemir străbat holurile armurăriei din Kaer Morhen, putem vedea vechea armură a lui Deglan și mantia de vyvern din COȘMARUL LUPULUI.
 14. Pentru a crea exteriorul fortăreței Kaer Morhen, echipa de efecte vizuale speciale a folosit o procedură numită fotogrammetrie. Au făcut mii de fotografii în două amplasamente, un munte numit Sgùrr de pe Insula Skye din Scoția și o locație din Islanda, pentru a genera pe calculator un model 3D.
 15. Pentru a crea diversele stagii prin care trece infecția lui Eskel cauzată de leșen, echipa de efecte speciale protetice a realizat un mulaj al întregului corp al actorului Basil Eidenbenz, obținând o dublură din cauciuc siliconat a acestuia și detaliind fiecare venă și rid de pe corpul său cu ajutorul cerii modelatoare fine. Întregul proces a durat aproximativ șase săptămâni.
 16. În episodul 3 al acestui sezon, pentru a-i comemora pe magii care au pierit în bătălia de la Sodden, Tissaia le cioplește numele pe o placă de marmură în Aretuza. Majoritatea numelor provin din cărțile originale. Cu toate acestea, au existat patru magi pe care nu i-au găsit, așa că departamentul artistic a adăugat numele ușor modificate ale producătoarei Lauren Schmidt Hissrich, producătorului executiv Tomek Bagiński, scenaristei Haily Hall și producătoarei asociate Tera Vale Ragan.
 17. Pentru designul pălăriei lui Jaskier din acest sezon, designerul de costume Lucinda Wright s-a inspirat din legendara pălărie purtată de motanul din animația SHREK.
 18. Ciocanul lui Yarpen, o armă deosebită pe care sunt expuse două degete, are o poveste creată de către departamentul de armurărie. Povestea spune că mâna i-a aparținut unei santinele din Nilfgaard și că ar fi existat o neînțelegere între el și Yarpen, iar acesta din urmă i-a tăiat mâna și a turnat-o în bronz cu cele două degete expuse în sus.
 19. Platoul de filmare pentru camera lui Ciri din Kaer Morhen a fost utilizat și pentru scena în care Yennefer îl visează pe Geralt și pe copilul lor. Aceasta a fost o alegere deliberată, anticipând relația dintre Yen și Ciri.
 20. Deb Watson, designerul pentru machiaj și coafură, a ales să folosească mai puțin machiaj pentru Yennefer, astfel încât să reflecte absența puterii acesteia și să o prezinte într-o lumină mai neutră, mai umană și mai puțin magică.
 21. Echipa de producție a folosit 500 de gândaci vii pentru scena din coliba Mamei Nemuritoare și încă 2.000 de gândaci falși pentru a spori vizual volumul acestora. Gândacii vii au fost numărați individual în fiecare dimineață de către patru îngrijitori și din nou seara pentru ca aceștia să nu scape.
 22. Nu rata scenele cu broscoiul uriaș din laboratorul aflat la subsolul fortăreței Kaer Morhen. Este de mărimea unui ceainic și cântărește un kilogram și ceva. A fost dresat să se uite direct în camera de filmat în schimbul viermilor.
 23. În centrul sălii principale din Kaer Morhen se află copacul cu medalioane, un loc comemorativ în care sunt expuse în toată splendoarea medalioanele cu chip de lup ale vânătorilor răpuși. Ascuns printre nenumăratele medalioane, se află unul foarte special pe care doar fanii cu ochi de vultur îl vor putea remarca.

O recapitulare a primului sezon găsiți aici, iar despre sezonul al doilea am scris aici. Happy binging!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.