Ascultă acest articol

Nici bine nu au răsărit ghioceii că apropierea primăverii vestește și noi kituri LEGO care mai de care mai interesante pentru cinefili. În special dacă ești fan geek culture cu o pasiune pentru obiecte de colecție pe care trebuie să le construiești. Fie că încă aștepți scrisoarea de la Hogwarts, fie că Forța e cu tine oriunde te afli, sau colecționezi pur și simplu diverse figurine ale unor persoanje emblematice din filme sau seriale, din selecția de seturi LEGO care apar de 1 martie ceva sigur e pentru tine. Partea bună este că ele sunt deja disponibile la precomandă pe BrickDepot.ro. Link-uri pentru fiecare set în parte găsești în titlul fiecăruia.

1. Tablou LEGO Art Batman, inspirat de artistul Jim Lee

Toate variantele setului 31205

Seria Art îți propune o colecție de tablouri „pixelate” ca să zic așa, a căror asamblare reprezintă un moment de relaxare pentru tine. De această dată este rândul fanilor DC să se delecteze cu o asemenea activitate, după ce au fost deja abordate universurile Star Wars și Marvel în acest stil. Kitul acesta are 3 variante în care îl poți construi: Batman, Joker sau Harley Quinn, așa cum sunt ilustrați în arta lui Jim Lee. Dacă deți 2 exemplare ale setului poți construi o imagine cu Batman și Catwoman, sau având 3 exemplare îți ajung pentru un tablou vertical cu Batman.

Așa cum ne-a obișnuit colecția Art, în cutie vei găsi și un cod QR care te îndrumă către un conținut audio DC de 2 ore pe care să-l asculți în spațiul tău zen cât construiești unul din modelele de tablou. Sincer este setul Art care îmi place cel mai mult până acum, întrucât nu are nici o variantă pe care să n-o vreau agățată în perete, și mă bucur că a fost abordat stilul benzilor desenate în locul filmelor. Stilul lui Jim Lee se mulează excelent pe stilul mozaic făcut din piese LEGO, cred că un portret inspirat de trilogia The Dark Knight de pildă nu ar fi arătat suficient de colorat.

Am văzut o groază de seturi LEGO aduse direct din lumea magică a lui Harry Potter care sunt bune pentru joacă, dar și câteva seturi destinate adulților colecționari. Acest cufăr pare să împace ambele categorii de vârstă. Cufărul personalizabil în funcție de Casa de care aparți are o multitudine de opțiuni de joacă însă arată magic undeva pe un raft.

Copilul își poate lua joaca la pachet, cu spațiu suficient și pentru alte minifigurine din colecția sa. Construcția de 603 piese poate fi personalizată cu autocolantele incluse iar cufărul și își poate construi proprii elevi Hogwarts, ceea ce este o premieră pentru colecționarii care au zeci de versiuni de Harry care zac pe fundul cutiei de LEGO. Cufărul poate fi închis cu cheia și luat la drum. Un colecționar adult se poate bucura de acest nu doar pentru cum arată ci și ca spațiu de depozitare pentru cele mai îndrăgite personaje de la Hogwarts pe care le deține.

3. Figurine Brickheadz Stranger Things, Toy Story și Looney Tunes

De când am văzut prima oară figurinele de tip Brickheadz produse de LEGO le-am considerat cumva o alternativă construibilă la figurinele Funko Pop. Aceste 4 seturi noi se găsesc deja în exclusivitate la Magazinele Certificate LEGO:

Demogorgon și Eleven – un cadou pentru fanii Stranger Things, setul conține un Demogorgon detaliat și Eleven în ținuta în care a evadat. A se observa și ce ține în mână. Nu-mi vine să cred că nu avem încă o dată clară de lansare a sezonului 4 a serialului care m-a convins să mă abonez la Netflix.

Road Runner și Wile E. Coyote – un alt set dublu neașteptat ilustrează cele mai bune variante de personaje Looney Tunes proiectate din piese LEGO de până acum, un design superior seriei de minifigurine supriză de anul trecut din punctul meu de vedere. Nici nu sunt la fel de pătrățoase ca alte figurine Brickheadz.

Buzz Lightyear – tocmai ce am văzut recentul trailer pentru filmul Lighyear care m-a dat pe spate. Sunt convins că deși poate seturile Brickheadz cu Toy Story vor fi cumpărate deocamdată doar de nostalgicii vechilor filme, s-ar putea ca modelul cu Buzz să zboare în iunie de pe rafturi dacă nu te miști suficient de repede.

Woody și Bo Peep – nici o colecție de jucării Toy Story nu îl poate avea doar pe Woody sau doar pe Buzz. Woody în varianta Brickheadz vine la pachet cu Bo Peep și amândoi sunt decorați cu amănunte autentice din faimoase animație Pixar.

Întrebarea evidentă de pe buzele tuturor este: vor continua cei de la LEGO cu figurine Brickheadz din aceste trei licențe? Ar fi păcat să nu, rămâne însă de văzut.

4. Trei căști Star Wars, 2/3 The Mandalorian

Seria de căști de la LEGO pare să aibă o sursă inepuizabilă în universul Star Wars. Cum apar trei modele noi, cum ne întrebăm deja când e rândul unei alte căști emblematice.

Casca Mandalorianului – în sfârșit, a dat Forța. Era și cazul, pe bune. The Mandalorian este poate cel mai bun lucru care s-a întâmplat pentru universul Star Wars  din ultimele 2-3 decenii, atât din punct de vedere narativ cât și financiar. De când au fost lansate căștile LEGO, cea a Mandalorianului a fost cea mai cerută pentru o lansare viitoare.

Casca Dark Trooper – ei bine la un Dark Trooper nu mă așteptam. Arată demențial însă și mă bucur că în cazul lui nu a trebuit să așteptăm prea mult. Când au apărut Dark Trooper-ii în sezonul 2 The Mandalorian gamerii care au jucat Dark Forces în anii ’90 și-au amintit brusc de acești adversari periculoși care până la serial nu au fost considerați tocmai canon.

Casca lui Luke Skywalker este poate cea mai ravisantă dintre cele trei. Toate acele detalii suprinzătoare cu siguranță presupun niște tehnici cel puțin interesante de construcție. Cu siguranță nu ai cum să te plictisești asamblând casca Red Five pe care a purtat-o Luke în etapa sa de pilot de X-Wing.

Seturile LEGO prezentate se vor găsi din 1 martie în Magazinele Certificate LEGO dar poți să îți asiguri setul preferat de pe acum dând o precomandă. Care dintre cele de mai sus ți se pare că este cel mai emblematic pentru franciza ta preferată? Hai să construim o conversație geek în comentarii!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.