Microtech este cel mai nou brand de soluții PC și digital education de pe piața din România

0
520
Ascultă acest articol


Microtech, unul dintre cele mai noi brand-uri de soluții PC de pe piața mondială, s-a lansat oficial și în România. Compania italiană, fondată în 2009 de Fabio Rifici, a pivotat spre asamblarea de sisteme desktop PC în 2019, precum și pe realizarea de soluții de tip notebook pentru aproape toate segmentele de utilizatori.

Odată cu pandemia, Microtech a plusat pe segmentul „personal PC” și a lansat o gamă întreagă de laptopuri, pentru toate scenariile de utilizare, iar acum, începând cu noile provocări pentru digitalizare, de care trebuie să țină cont toți membrii Uniunii Europeane, compania din Italia lansează noi soluții pentru digital education, din care fac parte table inteligente cu sistem de operare Android, ochelari de Realitate Virtuală, precum și tablete sau mese inteligente cu display, totul pentru a da un boost procesului educațional în ceea ce privește tehnologia folosită în sălile de clasă.

De asemenea, varietatea de laptopuri Microtech integrează procesoarele partenerilor Intel și AMD, pentru un plus de performanță în orice situație practică de utilizare. Astfel, laptopurile se pliază cu ușurință atunci când menționăm task-urilor office de zi cu zi sau pe utilizatorii care au cerințe suplimentare de la notebook-ul lor pentru a fi eficienți oriunde s-ar afla.

Microtech LiberOS

De asemenea, Microtech se mândrește și cu propriul sistem de operare, LiberOS, care are la bază Ubuntu și care poate fi preinstalat pe toate sistemele produse de companie, indiferent dacă e cazul de desktop PC sau laptop, existând totodată și opțiunea de a opta pentru Microsoft Windows. În plus, marea majoritate a aplicațiilor care există pe Windows vor funcționa și pe LiberOS, iar utilizatorii au opțiunea să aleagă chiar mai multe sisteme de operare preinstalate, tranziția de la un sistem de operare la celălalt realizându-se printr-o interfață grafică simplă, user-friendly.

Platforma și sistemele LudiX

În adiția soluțiilor eficiente atât din punct de vedere a calității, cât și din punct de vedere a fiabilității și al segmentului de preț, Microtech propune și una dintre cele mai noi soluții de configurare de sisteme de gaming de pe piața europeană. Aceasta va fi implementată în curând și în România, urmând să fie anunțați partenerii din retail care se vor folosi de această platformă.

LudiX oferă un sistem bazat pe inteligență artificială care se va ocupa de configurația unui PC de gaming, fără ca utilizatorul să fie nevoit să aibă cunoștințe vaste în materie de compatibilitate. Astfel, platforma se va folosi doar de două-trei întrebări generice, de tipul „care joc este preferatul tău?” sau „ce platformă preferi? AMD sau Intel?” pentru a genera un rezultat final care să răspundă nevoilor utilizatorului în intervalul de preț stabilit.

În plus, ASUS și MSI, doi dintre partenerii Microtech, asigură componentele necesare pentru sistemele configurate de către clienți, în toate categoriile hardware. Platforma LudiX este în curs de implementare în mai multe țări europene, dar și în România, și va putea fi accesată de oricine dorește să-și asambleze un nou sistem PC pentru gaming, totul procesul fiind posibil la prețuri localizate pe plan local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.