Alb-Negru – Spider-Man

Deci are o viață normală ca oricare alt adolescent de vârsta lui, ceea ce urmează îi va schimba viața pentru totdeauna.

1
2998
Ascultă acest articol


Spider-Man un nume atât de cunoscut pentru mai toată lumea… oricine îi cunoaște povestea sau cel puțin a auzit despre el.

spider-man

Și pentru cei care nu îi știu povestea am să încerc să o spun în rândurile care urmează, așa că pregătiți-vă pentru un alt super-erou.

Deci… în rol principal îl avem pe Tobey Maguire care joacă rolul lui Peter Parker cunoscut de fanii ca și Spider-Man. Acest individ Parker are și o poveste tristă în spate. El locuiește în Queens, New York alături de mătușa May și unchiul Ben, după ce el rămâne orfan de ambii părinții.

Peter încearcă să ducă o viață normală de adolescent lucrând ca fotograf, tânjind după o anume fată (Mary Jane) și să-și petreacă timpul liber alături de Harry Osborn, cel mai bun prieten al său. Deci are o viață normală ca oricare alt adolescent de vârsta lui, ceea ce urmează îi va schimba viața pentru totdeauna.

În timpul unui experiment despre păianjeni, Parker este mușcat de un păianjen care a cam plecat la plimbare și a ajuns unde nu trebuia. În urma acestui ”neplăcut” eveniment, Peter se trezește cu puterii pe care nu le avea înainte și de aici până la a purta numele de ”Omul Păianjen” nu este mult.

Dar cum toate au un început, la fel si începutul lui Spider-Man nu este unul înfloritor. Parker se folosește de noile sale puteri pentru a face bani, dar cum omul după ce pățește ceva oribil nu conștientizează nimic, la fel a fost și pentru Parker. Până nu se întâmplă o tragedie în vecinii, el nu își dă seama cum să își folosească puteriile în mod responsabil. Din acel moment el jură să îi apere pe cei aflați la ananghie și să își dedice viața pentru a lupta contra criminalității.

În tot acest timp multimilionarul Norman Osborn (tatăl lui Harry) are parte de niște schimbări mai puțin plăcute, datorită unui experiment scăpat de sub control. El primește putere și inteligență nemaivăzută, dar în același timp își pierde și mințile. El devine Green Goblin, inamicul eroului nostru și cel care îi pune la încercare jurământul.

Această primă parte a trilogiei regizate de Sam Raimi este poate și cea mai bună. Povestea e foarte bine conturată, personaje te atrag și mai presus de toate, antagonistul este foarte bun, cum nu prea vezi în filmele cu super-eroi. Un antagonist atât de dedicat cauzei lui pentru care ar face orice îi stă în putință.

Cu toate că mulți zic că Tobey Maguire nu este ceea mai potrivită alegere pentru a îmbrăca costumul lui Spider-Man, eu sî de părere că a fost o alegere inspirată, nu știu ce alte variante au mai avut atunci dar Maguire îi un actor OK care nu m-a dezamăgit.

Și acum în încheiere vă zic doar că zilele ce urmează o să continui cu următoarele două filme din acestă trilogie, începută în 2002.

[rating:4/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.