Alb-Negru – Fast & Furious 6

0
3304
Ascultă acest articol


Se pare că am ajuns și la sfârșitul (provizor) al acestei serii de succes. Și când spun succes mă refer la faptul că de la un simplu film în care cursele de mașini au fost duse la stadiul de artă, s-a ajuns la… nu mai puțin de 6 filme.

fast_and_furious_six_ver3_xxlg

Acum o să mă concentrez pe această ultimă parte unde îi avem în prim plan, din nou, pe Dom (Vin Diesel) și pe Brian (Paul Walker) care după lovitura care au dat-o la Rio de Janeiro, fug și iar fug oriunde văd cu ochii. Cu toate că au dat lovitura vieții lor și au adus nici mai mult nici mai puțin de 100 de milioane de dolari, ei trebuie să se ascundă oriunde pe glob pentru că nu se mai pot întoarce acasă și fug de poliție, deci nu îi cea mai bună viață pe care o pot avea.

Dar cum în toate lucrurile rele se găsește și o parte bună, se pare că avem și aici una. O speranță apărută parcă de nicăieri. Luke Hobbs (Dwayne Johnson), probabil singurul care le mai poate da o șansă grupului, urmărește o grupare periculoasă care împrăștie haos și dezordine peste tot pe unde trec. Așa că Hobbs are nevoie de un avantaj față de acești mercenari, conduși de Owen Shaw (Luke Evans). Și cum poți să fii cu un pas în fața unora care au un arsenal întreg de mașini puternice și un plan bine pus la punct?!

Simplu! Îți faci și tu o echipă care le poate face față. Și când zic Dom și Brian deja crește instant nivelul de adrenalină al filmului. Dar ca să fie totul complet Dom își reface echipa și pornesc pe urmele lui Owen. Și cum o muncă bine facută trebuie răsplătită pe măsură Hobbs îi convinge să facă ”treaba murdară„ și drept premiu le oferă șansa să se întoarcă acasă, să își refacă viețile. Pe scurt spus să li se șteargă cu buretele toate nelegiuirile. Hmm… o ofertă greu de refuzat pentru oricine aflat într-o astfel de situație.

În acestă parte își face apariția (fugitivă, cei drept) și Jason Statham. Care probabil o să îl vedem drept antagonist în următorul film, rămâne de văzut. Și la capitolul repatrierii o avem pe Letty (Michelle Rodriguez) fosta iubită a lui Dom despre care se știa că ar fi moartă.

Se pare că regizorul ultimelor filme Fast & Furious, taiwanezul Justin Lin carea regizat patru dintre cele șase filme, a reușit să aducă această serie undeva sus de tot și îmi pare rău că nu o sa fie și la cârma celui de-al șaptelea film.

Filmul oferă cam ceea ce trebuie să ofere un astfel de film acțiune, adrenalină, mașini puternice, femei frumoase și mulți mușchi încordați la maxim, adică cam ceea ce a oferit până acum seria Fast & Furious. Acest film se menține în stilul filmelor anterioare și poate a reușit să mai ridice ștacheta un pic și sunt foarte curios de următorul film, mai ales că lansarea sa a fost amânată dintr-un motiv foarte bine cunoscut. Moartea lui Paul Walker. Rest in Peace.

[rating:4/5]

Ionuț

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.