Selfie prezintă povestea unei tinere obsedate de reţelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram), care doreşte să îşi transforme radical imaginea compromisă în urma unui filmuleţ jenant cu ea apărut online.

Serialul este promiţător, fiind bazat pe My Fair Lady, are puterea de a expune consecinţele monomaniei actuale a adolescenţilor şi nu numai, cu reţelele sociale. Eliza Dooley (Karen Gillan) se remarcă prin Instapopularitatea sa, numărul opulent de prieteni şi like-uri, însă nu excelă la capitolul procesului de integrare socială în viaţa reală. Protagonista serialului este prototipul fetelor din contemporaneitate, ce vor să trăiască sub fântâna aprecierilor virtuale, şi, în ale căror vieţi, mediul online primează.

Nu te poţi abţine să nu-ţi pară rău de Eliza. Să descoperi că cel de care îţi plăcea e căsătorit, să călătoreşti cu avionul când turbulenţele îţi provoacă rău la stomac şi să ţi se rupă pungile în care îţi vărsasei mâncarea din ziua respectivă, rezultând în împrăştierea conţinutului pe tine, pot fi nişte evenimente greu de suportat pentru oricare dintre noi, mai ales când primul lucru pe care colegii tăi îl fac atunci când văd acest spectacol nu este să te ajute, ci să filmeze scena şi să o încarce pe internet.

E timpul pentru o schimbare. Gillan şi Cho reuşesc să creeze un duo surprinzător, având personalităţi complementare. Eliza nu este singura care are nevoie de ajutor. Aceasta apelează la Henry (John Cho), renumit pentru „rebrand-uirea” unui produs în cadrul agenţiei de publicitate unde amândoi lucrează, având însă reputaţia de om nesociabil, critic şi obsedat de muncă. Înfiriparea unei poveşti de dragoste este inevitabilă, în ciuda faptului că Henry şi Eliza stabiliseră că ce au ei nu va fi nimic mai mult decât un parteneriat.

Selfie se vrea un serial inteligent, dispunând (să sperăm) de umorul necesar pentru a zugrăvi portretul tinerilor din ziua de azi cu telefoanele lipite de mâini, nemaiavând nevoie de un Goebbels pentru formarea unui cult al personalităţii. Va apărea pe 30 septembrie pe micile ecrane, pilotul fiind deja disponibil pe internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.