Power Rangers – Recenzie

0
2662
Ascultă acest articol


Destinul i-a ales, iar ei sunt singurii care pot înfrunta pericolul.

Regizor: Dean Israelite

Scenariu: John Gatins, Matt Sazama

Gen: Acțiune, Aventură, Sci-Fi

Lansare: 7 aprilie

Durata: 2h 4min

Studio: Lionsgate

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: A.P.12

Actori:

Dacre Montgomery     …     Jason (Red Ranger)
Naomi Scott     …     Kimberly (Pink Ranger)
RJ Cyler     …     Billy (Blue Ranger)
Ludi Lin     …     Zack (Black Ranger)
Becky G.     …     Trini (Yellow Ranger)
Elizabeth Banks     …     Rita Repulsa
Bryan Cranston     …     Zordon

Sinopsis:

Producţia Lionsgate „Power Rangers” urmăreşte aventura a cinci adolescenţi aparent obişnuiţi care devin peste noapte eroi excepţionali şi trebuie să-şi salveze orăşelul natal şi întreaga planetă de sub ameninţarea unei forţe extraterestre. Destinul i-a ales, iar ei sunt singurii care pot înfrunta pericolul. Totuşi, ca să reuşească trebuie mai întâi să-şi depăşească problemele din viaţa de zi cu zi şi, înainte de a fi prea târziu, să-si unească forţele pentru a deveni cu adevarat echipa Power Rangers.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

În 1993 Haim Saban concepea o serie ce avea să devină, foarte curând, una din cele mai urmărite, vorbim de Power Rangers TV series. La baza lor a stat o altă serie creată de compania japoneza Toei Company, intitulată Super Sentai, defapt o serie live-action creată de japonezi.

De atunci şi până astăzi au fost şi filme şi benzi desenate, toate cu un succes de casă. Acum, în 2017, cei de la Lionsgate s-au gândit să revigoreze seria şi au adus pe piaţă un nou film. Dacă ne gândim că multe serii de succes au fost, sau s-a încercat revigoarea lor, nu ar trebui să ne suprindă acest pas.

Fie că eşti tânăr sau adult şi ai urmărit de-a lungul timpului seria tv şi mai apoi filmul, e clar că acest film va fi pe gustul tău. Aduce ceva nou sau special, nu, dar este distractiv. Dacă vreţi, este ca primele filme din seria celor de la Marvel, cu nişte tineri puşi într-o situaţie ciudată, după ce descoperă o navă, îngropată de câteva milioane de ani şi realizează că au devenit peste noapte tineri cu super puteri. Într-adevăr, avem parte de un istoric al echipei Power Rangers, avem parte şi de mici momente de dezvoltare a personajelor şi de empatie cu ele. Una peste alta este un film bun şi cu multe momente de acţiune.

un film bun cu multe momente de acţiune

Partea proastă este că partea de acţiune vine greu, lent, spre finalul filmului şi nu îndeajuns de satisfăcătoare ca şi cantitate. Dacă vorbim de actori, în afară de Zordon şi Rita, restul actorilor sunt relativ necunoscuţi, de altfel pe asta s-au şi bazat producătorii, vrând să aducă un nou suflu seriei. Nu intru în aceste detalii ci vă las pe voi să descoperiţi cine, ce şi cum joacă în acest film.

Din punct de vedere al efectelor speciale mă aşteptam la mai mult decât ni s-a oferit, dar trebuie să recunosc, m-am bucurat când am văzut şi Megazord-ul. Da, aţi auzit bine, avem parte de acel celebru robot uriaş, ce apare şi în seriile precedente. Dar, aşa cum spuneam, foarte puţin, spre final. Muzica este ok, nu ajută foarte mult, dar este acolo și contribuie la mersul acţiunii din film.

Prima parte a filmului se axează, poate prea mult, pe cunoaşterea personajelor, pe interacţiunea dintre ei şi pe legarea prieteniilor dintre aceştia, acţiunea, aşa cum spuneam mai sus, venind mult prea lent şi prea târziu, dacă mă întrebaţi pe mine.

Dacă ţinem cont că începând din acest an se preconizează alte trei filme şi noi sezoane tv, putem spune că vom avea parte de şi mai mult Power Rangers, pe marile şi micile ecrane, ceea ce nu este rău, dacă privim din punct de vedere financiar, dar din cel al calităţii rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această nouă revigorare a francizei. Saban şi-a recâştigat drepturile asupra francizei de la Walt Disney Company ceea ce înseamnă că se va ocupa direct de noile dezvoltări.

Filmul merită văzut, cel puţin de cei mici, peste 12 ani, au ce vedea şi, cine ştie, vor deveni noua serie de fani ai acestor luptători pentru dreptate.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, în cadrul emisiunii ”Movie News”, de la ora 11:00, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit să urmăriți Power Rangers care va sosi în cinematografe în 3D din 7 aprilie. Distribuit în România de Freeman Entertainment.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.