Ascultă acest articol

După aproape o decadă de la anunțul inițial, Dwayne Johnson reușea să aducă pe marele ecran anti-eroul DC, „Black Adam”. Dar, ceea ce ar fi putut deveni o nouă franciză în acest univers, a devenit rapid cea mai mare dezamăgire și, din motive știute doar de Dwayne Johnson, un adevărat scandal de proporții.

„Black Adam” a ajuns în cinematografe și, ulterior, pe serviciul de streaming HBO Max, iar fanii au recunoscut un personaj important din DC Comics într-un cameo nu foarte surprinzător.

Totuși, nu acesta a fost întotdeauna planul

Starul Dwayne Johnson, care interpretează personajul principal, l-a ocolit pe Walter Hamada, șeful cinematografiei DC, după ce acesta a refuzat cameo-ul de la finalul filmului, despre care acum toată lumea știe că este vorba de Henry Cavil îmbrăcând mantia lui Superman, și a cerut în schimb aprobarea noilor șefi ai studioului Warner Bros., Mike De Luca și Pam Abdy, potrivit The Hollywood Reporter.

După ce De Luca și Abdy au spus da revenirii mult așteptate a personajului pe marele ecran și după ce au fost finalizate negocierile grăbite cu actorul, cameo-ul a fost filmat în septembrie.

„Black Adam” este proiectul de 15 ani al lui Dwayne Johnson. El a fost distribuit pentru prima dată în rolul personajului, un anti-erou asemănător unui zeu cu abilități magice, în 2007, dar de atunci filmul a avut parte de hopuri în dezvoltare.

„15 ani grei de luptă pentru a face din acest proiect pasional o realitate. Ani de zile în care directorii studiourilor au spus există vreun alt supererou DC pe care vrei să-l joci ÎN LOC de Black Adam? Răspunsul meu a fost întotdeauna nu”, scria pe rețelele de socializare actorul din rolul principal.

Acesta a mai întâmpinat un obstacol după ce pandemia a amânat data inițială de lansare din decembrie 2021 până în 2022.

„Black Adam” trebuia să fie prima franciză lansată în cinematografe, în condițiile în care cinematografele se confruntă cu o lipsă de lansări noi față de perioada de dinaintea pandemiei.

Statutul de vedetă a lui Johnson putea fi principala atracție, întrucât „Black Adam” nu este un personaj bine cunoscut. Analistul-șef al Box Office Pro, Shawn Robbins, estima că filmul va avea o premieră cuprinsă între 55 și 70 de milioane de dolari în prognoza sa inițială pe termen lung din septembrie anul trecut.

„Black Adam” venea într-un moment în care însăși franciza cinematografică DC se afla la o răscruce de drumuri. Noul părinte corporativ al DC, Warner Bros. Discovery, a căutat un director care să îl înlocuiască pe Hamada și să conducă un „plan pe 10 ani” similar cu cel al Marvel, fără succes până acum, și a venit în persoanele lui James Gunn și Peter Safran, iar lucrurile aveau să ia un traseu neprevăzut de mulți

Johnson pare să aibă alte idei!

„Mă simt foarte încrezător în ceea ce privește direcția universului DC. Va fi nevoie de o strategie reală și de o conducere reală. Iar asta ne cere să nu ne uităm la succesul Marvel și să spunem: hai să urmăm acel model. Asta este Marvel. Mă bucur foarte mult pentru ei. Noi nu vrem să fim Marvel, în opinia mea. Vrem să fim DC și vrem să o facem în felul nostru.”, declarat Johnson pentru The New York Times într-un interviu înainte de lansarea filmului.

Dar, ceea ce se dorea a fi un boom la boxoffice a devenit un eșec de zile mari cu sub 400 de milioane de dolari încasări. Dar, după ce ieșeau la iveală deciziile neînțelese de mulți, și anume faptul că Dwayne trecea peste capul unor executivi, în ideea de a păstra franciza și readucerea lui Henry Cavil în rolul lui Superman, totul avea să se prăbușească pentru Dwayne Johnson, aka Black Adam.

Au apărut informații noi, conform cărora, Dwayne Johnson a negat un raport care susținea că a prezentat un plan multianual celor la DC Studios.

În contextul în care viitorul lui „Black Adam” este în aer la DC, Dwayne Johnson a infirmat informațiile potrivit cărora nu a reușit să prezinte un viitor pentru eroul său din Universul DC (DCU).

Mult așteptatul blockbuster al lui Johnson, „Black Adam”, a apărut și a dispărut fără prea multă fanfară. Proiectul nu a reușit să obțină, așa cum spuneam, decât puțin sub 400 de milioane de dolari în primele șapte săptămâni de încasări în box office, o marcă pe care „Black Panther: Wakanda Forever” a atins-o în doar două săptămâni, obținând rezultate mult mai mici decât spera studioul din punct de vedere financiar.

James Gunn și Peter Safran au preluat atribuțiile de CEO al DC Studios

Apoi, când s-a aflat că James Gunn și Peter Safran vor prelua atribuțiile de CEO al DC Studios, anunțând o listă DCU proprie, viitorul actorului în cadrul francizei a fost pus și mai mult sub semnul întrebării. Johnson a precizat că este încântat „să vadă ce fac cu lumea DC”, dar nu a confirmat dacă face parte din acest plan.

În cadrul emisiunii Squawk on the Street de la CNBC, Dwayne Johnson a declarat telespectatorilor că un raport recent despre viitorul său în DC este pur și simplu „neadevărat”. Când a fost pus la punct cu privire la un articol recent din Variety, care a desființat proiectul eșuat al actorului pe mai mulți ani  care, după cum a spus gazda CNBC Morgan Brennan, „a zburlit penele pe plan intern“, Johnson a spus următoarele:

„Pur și simplu nu este adevărat. Am avut o întâlnire grozavă cu David Zaslav, cu mine și cu partenerul meu de afaceri de mult timp, Dany Garcia. Ea și cu mine ne-am dus, am stat de vorbă cu David și nu am prezentat deloc un plan pe zece ani. Ceea ce am întâlnit a fost viitorul și cum putem construi pe întreaga platformă a Warner bros. și Discovery.

Johnson a declarat că ultimele săptămâni au fost „provocatoare”, deoarece a dat dovadă de “disciplină”, pur și simplu lăsând aceste rapoarte să iasă la iveală.

„Știți, trebuie să vă spun, Morgan și David, unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le fac și este una dintre cele mai mari discipline pe care trebuie să le practicăm atunci când suntem în această poziție este că vrei să ai grijă cât de mult te lași atras în noroiul. relatărilor din mass-media. Acum, asta nu este o critică generală. dar trebuie să fii atent la asta. Așa că a fost foarte dificil – stați, permiteți-mi să reformulez – a fost o provocare să exercităm acest tip de disciplină. Doar pentru a lăsa aceste rapoarte să iasă la iveală”.

Situația filmului „Black Adam” este încurcată și, din păcate, acest lucru nu o clarifică în niciun fel. Viitorul lui Dwayne Johnson la DC rămâne un mare semn de întrebare și, după ce Johnson se pare că avea planuri pentru un „Black Adam 2”, mișcarea pe acest front s-a oprit.

Cu toate acestea, până când Gunn și Safran nu vor spune categoric că actorul nu are nimic de-a face cu această nouă eră a DCU, posibilitatea unei reveniri a lui Johnson rămâne totuși o opțiune. Filmul a avut nevoie de mai mult de un deceniu pentru a fi realizat, a aterizat cu zgomotul surd al unor recenzii sumbre și încasări mediocre la box-office la lansare, iar apoi a fost prins în mizeria care a fost situația Henry Cavill/ Superman, ceva pentru care Johnson însuși a fost în mare parte responsabil.

Reamintim că „Black Adam” este disponibil acum în streaming pe HBOMax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.