Ascultă acest articol


The Witcher 3 pe Switch este o experiență completă însă se face rabat la acest nivel grafic deci la urma urmei ține strict de tine dacă nu ești deranjat de ea pe Switch să te poți bucura de același joc ca pe celalte platforme.”

Gen: RPG

Lansare: 15 octombrie 2019

Studio: CD Projekt

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Switch

Clasificare: A.P.15

Sinopsis:

Fii un vanător profesionist de monştri şi ia parte la o aventură de proporţii epice!
Încă de la lansare, The Witcher 3: Wild Hunt a devenit un clasic, obţinând peste 250 de premii Game of the Year. Acum te poţi bucura de această aventură uriaşă, peste 100 de ore, într-o lume deschisă şi de cele 2 expansion-uri cu poveşti captivante, care vor dura încă 50 de ore de joc. Complete Edition pentru Nintendo Switch este acum disponibilă!

Recenzie:

Chiar dacă The Witcher 3 este un joc din 2015, diferitele variante şi două extensii care sunt şi vor fi lăudate probabil până la amurgul industriei de gaming, l-au făcut extrem de popular. Dacă primul The Witcher a trecut aproape neobservat la vremea lui, cel de-al doilea a fost un joc foarte bun, dar pe care nu multă lume l-a jucat, însă de The Witcher 3 a auzit toată lumea şi mai mult ca sigur a fost jucat de o mare parte a comunităţii de gaming.

În 2019, unul din cele mai solicitante jocuri de PC, care nici măcar pe un PS4 PRO nu rulează cu toate setările la maxim comparativ cu ce oferă un PC Gaming High End, a apărut pe The Witcher: Wild Hunt a fost lansat pe Nintendo Switch, iar eu voi vorbi puțin despre în ce constă în această portare.

Lansat pe Switch sub forma The Witcher: Wild Hunt – Complete Edition, cu toate DLC-uri și cele două extensii incluse, Switcher are aceeaşi poveste precum variantele de console și PC și asta e un lucru bun căci în general versiunile pe alte platforme sufereau modificări sau chiar adaptări simplificate. Nu se întâmplă așa ceva în cazul portării pe Switch deși, datorită capacităților hardware mai slabe, s-au făcut anumite modificări, cel puțin la capitolul grafică. Texturile sunt de o calitate mai slabă, draw distance-ul este redus, rulează între 24-30fps, iar pe dock, jucat pe TV este o experienţă care pe mine m-a obosit vizual. După câteva ore de joc “docked”, după ce am analizat din punct de vedere grafic, de la spaţii deschise, spaţii închise, texturi, lupte şi plimbări pe cal, am fost nevoit să mă culc cu o durere de cap. Nu susţin că e o experienţă garantată oricărui jucător însă mai mult ca sigur o să fie obositor. După ce am eliminat motion blur şi blur-ul, care sunt singurele opţiuni de performanţă pe care le poţi bifa şi debifa pe Switch, jocul rămâne, pe un televizor de 55”, destul de înceţoşat. Ceața asta, care pare artificială, pare să fie ceva care maschează faptul că jocul nu rulează cum s-ar zice în PC Gaming, pe “HIGH”. Personal aş fi preferat să fie o imagine clară, cu marginile zimțate (jagged edges) peste tot decât să fie mascat de ceva care îl face să arate ca un joc clasic, 3D, neaccelerat grafic.

De cealaltă parte, experiența undocked, cu consola handheld jocul nu rulează nici măcar în 720p pe Switch, dar chiar și așa, trecând peste aceste artificii vizuale, jocul își păstrează calitățile de bază. Singurele probleme adevărate care le-am întâmpinat atât docked cât şi handheld constau în câteva momente în care jocul agață, în momente total atipice. În timp ce lupta este fluidă, în special în spaţii deschise cu pădure, sunt momente aleatorii în care agață câteva secunde.

Dilema apare atunci când te întrebi, ce este mai important pentru tine, să joci jocul pentru poveste sau să joci jocul la cel mai înalt nivel grafic posibil ca experienţa să fie aşa cum a fost creată de CD PROJEKT? Cum ziceam mai sus, PC Gaming-ul are problema asta tot timpul deşi în ultima vreme a devenit mai puţin discutată și anume nivelul grafic preferat. The Witcher 3 pe Switch este o experiență completă însă se face rabat la acest nivel grafic deci la urma urmei ține strict de tine dacă nu ești deranjat de ea pe Switch să te poți bucura de același joc ca pe celalte platforme. Da, The Witcher 3 face compromisuri la acest capitol, al graficii, însă nu renunţă la nimic din ceea ce l-a făcut popular, un gameplay excepţional, care se transfera perfect pe controlul de la Switch, dar și o poveste care îl face unul din cele mai bune jocuri din ultimii ani. Pe Switch ai și avantajul de a-l lua cu tine peste tot, nu mai ești blocat pe canapea sau scaunul de la birou, și depinde de fiecare dacă vrea, sau nu, să aibă în colecţia personală și versiunea mobilă.

The Witcher: Wild Hunt îl găsiți din 15 octombrie în format retail pentru Switch pe Gameshop și digital în eShop.

Mulțumim Best Distribution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.