[…] Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

Regizor : Alex Garland

Scenariu : Alex Garland

Gen: Sci FiDramă

Lansare : 19 iunie 2015

Durata : 108 min

Studio : DNA Films, Film4

Distribuitor : Ro Image

Clasificare :  I.M.

Actori :

Domhnall Gleeson     …     Caleb
Corey Johnson     …     Jay
Oscar Isaac     …     Nathan
Alicia Vikander     …     Ava

Sinopsis:  Caleb, un programator de 26 de ani, angajat al celei mai mai companii de IT, câștigă o competiție internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan, șeful extrem de retras al companiei, la reședința lui izolată din munți. Dar, când Caleb ajunge pe domeniul acestuia, descoperă că va fi nevoit să participe la un experiment fascinant, dar foarte bizar, în care va trebui să interacționeze cu prima inteligență artificială reală din lume, adăpostită de o superbă fată-robot.

Scenaristul/regizor ALEX GARLAND (28 Days Later, Sunshine) ne aduce o viziune care-ți îngheață sângele în vine asupra viitorului deloc îndepărtat al inteligenței artificiale. Experimentul pe care îl va trăi Caleb se va transforma într-o bătălie psihologică sumbră, cu întorsători de situație care îl vor pune în fața unei alegeri extrem dificilă: mașina sau omul?

DOMHNALL GLEESON, OSCAR ISAAC și ALICIA VIKANDER conduc distribuția acestui thriller psihologic, un triunghi amoros dintr-un viitor apropiat și distopic. EX MACHINA explorează idei despre natura conștiinței, emoțiilor, sexualității, adevărului și minciuni.

Scris și regizat de Alex Garland, filmul e produs de ANDREW MACDONALD și ALLON REICH, de la compania DNA, iar SCOTT RUDIN și ELI BUSH, cărora li se alătură TESSA ROSS, de la Film4, sunt producători executivi.

Director de imagine este ROB HARDY (Blitz), scenografia îi aparține lui MARK DIGBY (Slumdog Millionaire), costumele, lui SAMMY SHELDON DIFFER (X-Men: First Class), machiajul, lui SIAN GREGG (Never Let Me Go) și montajul, lui MARK DAY (About Time).

Recenzie:

Îmi plac filmele legate de inteligenţa artificială. Recomand, dacă sunteţi fani ai genului, A.I – Artificial Intelligence, un film din 2001 regizat de Steven Spielberg, în distribuţie fiind Haley Joel Osment şi Jude Law .De obicei, intră în discuţie, ideile de etică şi evlavie. Când, noi, oamenii ne confruntăm cu aceste idei, uneori suntem speriaţi şi nesiguri. Acest film dezbate foarte bine aceste aspecte.

Ex-Machina-01-GQ-22Jan15_rex_b_1083x658Filmul începe atunci când Caleb, un programator de 24 de ani angajat al celei mai mari companii de I.T., câştigă o competiţie internă care avea ca premiu o săptămână alături de Nathan Bateman, şeful extrem de retras al companiei, la reşedinţa lui izolată din muţti. Caleb este programator pentru BlueBook şi Nathan este geniul companiei.

Curând, Nathan îi spune lui Caleb că este acolo pentru a testa inteligenţa artificială A.I. Acesta este numit testul Turing. În scopul de a trece testul, omul nu trebuie să creadă că interacţionează cu un computer. Caleb este încântat, dar încă nu a întâlnit-o pe Ava.

Ex-Machina-Download-WallpapersAva este extraordinară după câteva ședințe, ea ocupând mereu gândurile lui Caleb. În cine va avea încredere Caleb? Este Ava capabilă de înşelăciune?

ex-machinaOscar Isaac, în rolul super-geniului inventator, reuşeşte o intrepretare foarte bună. La fel şi Domhnall Gleeson, care-l interpretează pe Caleb, reuşeşte să transmită spectatorului sentimente contradictorii care se nasc în personajul interpretat. Foarte bune în interpretare sunt şi cele două femei distribuite în peliculă, Alicia Vikander, în rolul robotului Ava şi Sanoya Mizuna în rolul Kyoko, servitoarea lui Nathan. Finalul este unul neaşteptat lăsând posibilitatea realizării unei continuării.

Ex_Machina intră în cinematografele din România pe data de 19 iunie, distribuit de Ro Image.

Postere: 

ex-machina-ro

Trailere: 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.