Ascultă acest articol


O familie de coșmar combinat cu Marea Mahmureală: Franck și Sonia merg în Brazilia, unde Franck speră să-l impresioneze pe tatăl Soniei, și s-o ceară de soție. Din nefericire, li se alătură și prietenii lor, și, cu asemenea prieteni, cine mai are nevoie de dușmani?

Regizor:  Nicolas Benamou, Philippe Lacheau

Scenariu: Nicolas Benamou, Philippe Lacheau

Gen: Comedie, Aventură

Lansare: 25 decembrie 2015

Durata: 93 min

Studio: Axel Films

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: A.P.16

Actori:

Philippe Lacheau … Franck

Vincent Desagnat … Ernest

Charlotte Gabris … Estelle

Alice David … Sonia

Sinopsis:

O familie de coșmar combinat cu Marea Mahmureală: Franck și Sonia merg în Brazilia, unde Franck speră să-l impresioneze pe tatăl Soniei, și s-o ceară de soție. Din nefericire, li se alătură și prietenii lor, și, cu asemenea prieteni, cine mai are nevoie de dușmani?

Recenzie:

Când mergi cu gașca totul se duce de râpă

Salutare „tovarăși cinefili”!

E vară, ești cu gașca și îți faci planuri de o mini-vacanță pe o plajă exotică din Brazilia… eh, ce vise frumoase, dar culmea că pentru Franck, Sonia, Sam, Ernest, Alex și Estelle acest plan devine realitate. Gașca asta de prieteni se duc în Brazilia pentru a-și petrece vacanța în hotelul lui Jean-Pierre, tatăl Soniei. Franck vrea să profite de această călătorie pentru a o cere pe Sonia de soție. La hotel, gașca e întâmpinată de Jean-Pierre și Yolanda, bunica arțăgoasă a Soniei. Asta e partea liniștită, frumoasă a acestei pelicule regizate de Nicolas Benamou, Philippe Lacheau.

Titlul filmului este BABYSITTING 2, o continuare a unui film din 2014 intitulat BABYSITTING. Producția asta franceză la început ne duce cu gândul la un film romantic, de vară, ușor, și nu se întrevede nimic deosebit, scos din peisaj, până pe la jumătatea filmului, mai exact din momentul în care gașca, de băieți, însoțiți de o bătrânică ciudată și răutăcioasă, Yolanda, dispar în jungla braziliană. Din acest moment totul se duce de râpă și nimic nu mai este ceea ce părea la început a fi.

baby21Francezii nu au excelat de-a lungul timpului în aria asta a comediilor, exceptând poate perioada lui Louis de Funès, în rest comediile lor nu au fost la un înalt nivel calitativ, nici ca scenariu și nici ca joc actoricesc, cu toate că francezii au avut și au, încă, actori foarte buni.
Perioada de glorie în comedia franceză a început cam prin 1964, odată cu apariția filmului Le gendarme de Saint-Tropez, film ce avea să devină o franciză de box-office, la nivel mondial, și a durat până în 1982, cu un an înainte ca celebrul actor francez, Louis de Funès, să dispară definitiv din peisaj, din păcate. Au mai fost încercări timide cu franciza Taxi, dar nu la fel de plină de succes.

Revenind la pelicula din seara asta, trebuie să spun de la început că filmul nu este recomandat copiilor sub 18 ani, sub nici o formă, asta datorită unor scene hilare (sala a râs și aplaudat, cu lacrimi), dar care nu pot fi vizionate de cei mici și nici descrise în aceste rânduri. Filmul, pe scurt, este o comedie de situații, foarte bine structurată, și care te face să savurezi fiecare gag comic cu gura până la urechi, în mare parte, dar și cu un râs sarcastic, în colțul gurii uneori. Momentele culminante ale filmului sunt lăsate spre final, intenționat zic eu, de regizor, și chiar ridică mult calitatea scenariului și, implicit, a filmului.

baby22Timp de o oră și treizeci de minute, pe tot parcursul peliculei, s-ar putea să vi se pară obositoare modalitatea de filmare, care a fost făcută cu o cameră GO PRO (aș spune că a fost de fapt ideea genială care a ridicat calitatea filmului), și este succedată și de filmările clasice, statice, cu o cameră profesională. Calitatea locației în care s-a filmat, o plajă din Brazilia, aproape de jungla amazoniană, este un alt punct forte al acestui sequel (recunosc, prima parte nu am văzut-o), și aduce elementul exotic în prim plan.

baby23

Concluzia este că acest film, tradus în română, Vacanță cu “de toate”, merită văzut cu prietenii, iubita, cu o pungă de pop-corn și un pahar mare de suc răcoritor într-o zi de weekend. Nu este nici super, extra genial, dar nici să plângi după bani, este un film bun..

Vă salut „tovarăși cinefili” și la cât mai multă peliculă să vă curgă prin fața ochilor !

PS: ne auzim pe Radio 1 România, ca în fiecare zi, dimineața, de la 7 la 10:30, unde vorbim despre filme și film.

Înregistrarea unei mici descrieri poate fi ascultată mai jos:

Vacanță cu “de toate” / BABYSITTING 2 rulează din 25 decembrie în cinematografe și este distribuit de Ro Image.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.