How to Be a Latin Lover – Recenzie (2)

0
4093
Ascultă acest articol


Pe măsură ce Maximo încearcă să-și redobândească talentele de seducător latino, începe să se apropie de nepotul lui, Hugo, descoperind că important nu e să iubești banii, ci să-ți iubești familia.

Regizor: Ken Marino

Scenariu:  Chris Spain, Jon Zack

Gen: Comedie

Lansare: 19 mai

Durata: 1h 55m

Studio: Pantelion Films

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: AP-12

Actori:

Eugenio Derbez     …     Maximo
Salma Hayek     …     Sara
Rob Lowe     …     Rick
Kristen Bell     …     Cindy
Michael Cera     …     Remy

Sinopsis:

EUGENIO DERBEZ este protagonistul unei comedii care promite să fie cel mai amuzant film făcut vreodată! În această comedie care ne va face să râdem în hohote, Eugenio Derbez este Maximo, un tânăr foarte chipeș care visează să devină bogat fără să aibă nevoie să muncească măcar o zi în viața lui. Își face o carieră din seducerea doamnelor bogate și mai în vârstă, și se însoară cu o femeie de două ori mai bătrână ca el. 25 de ani mai târziu, răsfățat și plictisit să se trezească tot lângă soția lui, acum ajunsă la 80 de ani, are parte de surpriza vieții lui când se trezește că aceasta îi dă papucii pentru un vânzător de mașini mai tânăr ca el. Dat afară din luxoasa vilă, și disperat să-și găsească un loc unde să stea, Maximo se mută să locuiască cu sora lui, Sara (SALMA HAYEK), și cu Hugo, fiul acesteia, tocilar, dar adorabil, în micul lor apartament. Dornic să se reîntoarcă la viața de luz, Maximo se folosește de colega de clasă de care e îndrăgostit nepotul lui ca să ajungă la bunica acesteia, Celeste, văduva unui miliardar. Pe măsură ce Maximo încearcă să-și redobândească talentele de seducător latino, începe să se apropie de nepotul lui, Hugo, descoperind că important nu e să iubești banii, ci să-ți iubești familia.

Recenzie:

Ceea ce îți atrage atenția încă din trailer sunt prezențele unor nume mari, cu care ne-am obișnuit deja: Salma Hayek, Rob Lowe, Kristen Bell, Michael Cera și alții. O multitudine de actori recunoscuți, care au făcut filmele de comedie să aibă un twist cu adevărat amuzant. Din păcate, filmul „How to be a latin lover” (Amantu’ la femei), în afară de câteva faze amuzante, refuză să te facă să pleci din sală și să te gândești la film.

Plot

Filmul îl urmărește pe Maximo (Eugenio Derbez) în rolul principal, care se reunește cu sora lui, Sara (Salma Hayek) după ce acesta a dispărut din viața ei mai bine de 30 de ani, fiind un… gold digger. Visul lui din copilărie a fost să-și găsească o femeie care să-l întrețină și să-i ofere tot ce are nevoie, fără ca el să lucreze; și a reușit. Aș continua să mai intru în amănunte din plot, însă mi-e teamă că filmul urmărește atât de bine stereotipurile filmelor de comedie cu iz de romance, încât aș ruina orice șansă ca tu să-l mai vezi. Cu toate astea, are câteva momente când, într-adevăr, reușește să mă surprindă și să mă facă să râd (alături de toată sala).

Actori, scenariu, muzică

Mi-a plăcut felul în care Salma Hayek a ales să joace acest rol. Nu mi se pare că a excelat ca actriță în alte filme în afară de cele „Desperado” și „Once upon a time in Mexico City”. Nu pot să spun că m-a convins, foarte tare, însă a fost o prezență plăcută pe ecran, în combinație cu ceilalți factori. De altfel, asta aș putea spune cam despre toți actorii din film. Nu am simțit că am făcut parte dintr-o poveste care era și amuzantă, ci mai degrabă că mă uitam la un show de stand-up comedy făcut să aibă o linie narativă și un buget enorm (față de un show de comedie făcut de un om). Din păcate, intră în aceeași sferă cu celelalte filme de genul lui, iar asta se vede încă de la bun început, când încearcă să construiască o atmosferă amuzantă însă este banală și stereotipică.

Scenariul este unul pe care-l pot compara cu o grămadă de alte filme de genul lui pentru că se simte tras la indigo. Încearcă să se distingă de celelalte filme din genul lui, însă se pierde în multitudinea de faze copiate și trase de păr, regurgitate de atâtea ori de filmele „haha-așa-de-amuzant-haha-hai-să-râdem”. Sunt, însă, câteva momente care te fac să râzi și unele care, dacă ești ca mine, te fac să-ți fie rușine de rușinea scenei și să fii „auch”. Din păcate, multe faze amuzante le vezi deja din trailer, iar filmului îi mai rămân foarte puține scene în care să te surprindă plăcut. În rest, nu reușește să-ți trezească în tine ceva care să te facă să simți că faci parte din film. Aproape fiecare scenă, fiecare personaj și fluiditatea firului narativ sunt extrem de previzibile. Este un film extrem de simplist, pe care să-l vezi alături de prietenă sau prieteni, într-o seară în care nu aveți vreun plan și vă spuneți „hai să vedem, pare să fie drăguț”.

Distribuit de Ro Image, How to Be a Latin Lover / “Cum să fii amantu’ la femei” a fost lansat în cinematografele din România din 19 mai.

Postere:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.