Daredevil – Sezonul 3

0
1888
Ascultă acest articol


Sezonul 3 de la Daredevil a apărut uşor pe neaşteptate şi chiar dacă la momentul de faţă este apărut de vreo două săptămâni a ajuns pe Netflix zburând sub radar. Chiar nu ştiam la ce să mă aştept de la Daredevil după The Defenders şi sezoanele noi de la Luke Cage, Iron Fist şi Jessica Jones, primele două menţionate deja anulate de titanul streamului, Netflix, pe motive probabil de audiență. În timp ce scriu asta încă mă tem pentru viitorul lui Daredevil, adică un posibil sezon 4.

Marvel’s Daredevil

Dar nu suntem aici să discutăm temerile mele sau din ce motiv două seriale care au avut o evoluţie mult mai pozitivă în sezonul 2 şi a cărui drum mergea doar spre mai bine, au intrat la tocător. Vorbim despre noul sezon de la Daredevil care vine direct de pe rămăşiţele team-up-ului din The Defenders, dar lăsând la o parte orice fel de interferenţă cu alte personaje pentru o poveste mai personală. Un conflict intern a lui Matt Murdock, care după ce a supravieţuit incidentelor din The Defenders, nu doar are de ales între el însuşi sau alter ego-ul Daredevil ci are parte şi de o nouă înfruntare contra lui Kingpin, Wilson Fisk, interpretat din nou fantastic de Vincent D’Onofrio. Nu am să mai comentez despre personajele pe care deja le cunoaşte că Foggy sau Karen însă e de menţionat că în ciuda faptului că este o aprofundare în viaţa fiecăruia din personajele principale ale serialului, cele noi, cum ar fi călugăriţă (soră) Maggie sau agentul FBI Ben Poindexter sunt cele care ies în evidenţă. Află aproape într-un episod întreg despre viaţa reporteriţei Karen Page da, dar felul în care Wilson Fisk vede viaţa lui Dex a fost un episod mult mai interesant, nu este atât de mult un flashback cât o analiză făcută de Kingpin asupra unui personaj care urmează s-ai devină “aghiotant”.

Marvel’s Daredevil

Fără să iau la număr episod cu episod, şi vorbind în general despre tot sezonul, este foarte “slow burn”. Cred că din primul episod când s-a terminat am rămas aşa un pic gândindu-mă şi mi-am zis: “nu s-a întâmplat nimic”. Însă există o evoluţie destul de interesantă, dar cum am spus, este datorită personajelor ca Dex, pentru că, conflictul intern a lui Murdock ține cam multe episoade. Pare un sezon plin de greşeli şi regrete atunci când vine vorba de decizii făcute de personaje şi asta este datorită lui Daredevil care parcă este singurul care ţine restul pe loc din cauza deciziilor luate după semi-recuperare. Nu mai funcţionează la potenţial maxim şi devine un personaj mult mai uman, însă nu este suficient să empatizăm cu momentul în care îţi dai seama că se poartă urât faţă de cei care i-au fost alături. Există o atracţie mult mai mare către Dex care este un personaj cu mult mai multe probleme decât Daredevil, a cărui copilărie o vedem şi realizăm că nu a fost tocmai bună şi ca adult. În ciuda faptului că este semifuncțional social îţi dai seama de la început de crăpături, lucru care oricum este foarte bine exploatat de fiecare episod în care apare.

Marvel’s Daredevil

Tonul diferit al sezonului 3 faţă de toate celelalte seriale este demn de apreciat şi mici alegeri, cum ar fi revenirea la costumul negru, fac ca serialul, chiar aşa încet cum e el, să fie interesant, să lege destul de natural poveşti şi personaje în 13 episoade – unele mai bune ca altele, pentru un final cumva previzibil. Spre final, la un moment dat, chiar mă aşteptam să se întâmple anumite evenimente propuse sau ridicate de serial în sine, însă a ieşit cam altceva. Dar în ciuda lucrurilor bune sunt personaje şi plot-uri precum cel al agentului FBI Nadeem, care nu prea mi-a plăcut pentru că a deviat pe ici pe colo de la subiect ca să vedem cine şi ce a făcut acest agent, într-un scop bun pentru serial, dar la sfârşit tot nu am simţit nimic faţă de personaj. Cum am zis şi mai sus, sunt 13 episoade care la o viteză mai accelerată puteau să fie 10. La fel şi coreografia spectaculară de luptă din sezonul 1 şi 2 parcă şi-a pierdut intensitatea, este mai vizibilă lupta, dar fără să fie un spectacol vizual de arte marţiale sau fără un impact cum a fost de exemplu lupta dintre Daredevil şi The Punisher în sezonul 2. Iar separat de toate astea, ultima mea problemă cu serialul este că nu a avut nici o scenă cumva memorabilă păstrând cam aceiaşi intensitate de la episod la episod fără nimic prea spectaculos.

Marvel’s Daredevil

Oricum tot ce pot spune, pentru fanii serialelor Netflix, Daredevil sezonul 3 este unul de urmărit, dar nu pot să spun că mi-a plăcut la fel de mult ca sezonul 2 de la Luke Cage, care în ciuda faptului că a fost amânat, a avut personaje memorabile, momente memorabile şi o evoluţie a tuturor acestor enumerări chiar imprevizibilă, cu un sfârşit nimic departe de spectaculos. Dar din nou, vorbeam de Daredevil care în ciuda problemelor mele cu el sper să nu fie amânat şi să putem vedea și mai departe cu cine se va înfrunta omul fără frică pe Netflix.

Recenzie realizată de Silviu Tănase

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.